Dzięki za info.
Rzeczywiście z mojego zwijacza wychodzi 5 kabelków. No to do roboty.
[ Dodano: 2016-07-02, 21:40 ]Witam,
Operacja zakończona sukcesem. Potwierdzam, że ECU 39114-2A412 posiada obsługę tempomatu. Dodatkowo w moim modelu jest obsługa zegarów. Mój błąd polegał na tym, że za ładnie chciałem zrobić - oryginalne wtyki do ECU które nie dochodziły do końca wtyczki - brak styku. Po poprawieniu działa jak należy. Dziękuje Kosmos za wszystkie materiały i słowa otuchy. Chętnie pomogę następnej osobie. Pozdrawiam
Cześć,
Czy możesz mi pomóc w dokonczeniu instalacji CC?
Mam identyczną sytuację jak Ty miałeś czyli nie mam 8 przewodów od zwijacza do ECU tylko 5. Reszta sprawdzona, ma działać.
Co kupiles, gdzie, no i jak to zainstalować?
Pozdro
[ Dodano: 2016-07-03, 22:38 ]Cześć,
Patrzę na ten schemat z postu który wskazał Kosmos2011.
http://hyundaiklub.pl/for...er=asc&start=60Na każdym ze zdjęć jest informacja, że muszą być zajęte piny- co to oznacza?
Domyślam się, że trzeba je połączyć z innym pinem w innej wtyczce, ale za chiny ludowe nie mogę się połapać który z którym.
Np. na zdjęciu wtyczki M02-R napisano, że zajęte muszą być piny 3, 4, 5.
No fajnie, ale z czym je połączyć? To samo z MD22 no i oczywiście ECU (2 wtyczki - CUD-A oraz CUD-K).
Czy możecie wskazać co z czym połączyć lub wskazać jak czytać ten schemat?
[ Dodano: 2016-07-06, 13:19 ]Musisz zrobić to co MarcinBrown tutaj
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5123&postdays=0&postorder=asc&start=60
Cześć,
Przyjrzałem się schematowi dokładnie oraz ponownie przeczytałem to co zrobił MarcinBrown.
Nie mogę dojść do tego, w jakie miejsce pociągnąć 3 kabelki od dołu zwijacza (piny 3,4,5) czy do wtyczki MC22 i od niej dopiero do pinów (9, 89, 50) w ECU czy bezpośrednio do ECU bez udziału wtyczki? MarcinBrown napisał, że podłączył wszystko zgodnie ze schematem, ale powyższej czynności nie opisuje.
Przy okazji znalazłem taki oto wątek:
LInk Tutaj kolega z Maroka podłącz zwijacz bezpośrednio do ECU, ale później walczy z podświetleniem CRUISE i SET w zegarach. Pytanie dlaczego nie skorzystał z wtyczki MC22 skoro na schemacie jest ona odpowiedzialna za połączenie z zegarami i podświetleniem?
Serdeczna prośba o wskazówki.
Dziękuję.