Witam
Mam problem z klimatyzacją. Niedawno kupiłem i30 z 2008 roku i od początku nie działała klima. Pojechałem ją sprawdzić i w pierwszym warsztacie powiedzieli mi, że układ jest nieszczelny i mi jej nie zrobią. Oddałem samochód do znajomego znajomego. Wytworzył ciśnienie i było wszystko ok, układ trzymał. Problem pojawił się jak zrobił próżnie. Układ zasysał powietrze jak szalony pokazując nieszczelność. Znajomy znajomego nie wiedział o co chodzi. Myślał, że to uszczelki działają w "jedną stronę" i w końcu nabił i zostawił na noc. Rano sprawdził ciśnienie i było dobrze, nic przez noc nie uciekło. Cieszyłem się klimą przez tydzień. Jadąc wczoraj usłyszałem uciekające powietrze pod ciśnieniem. Pierwsze co przyszło mi do głowy, że to klima, wyłączyłem ją i syczenie ustało. Włączyłem i znowu zaczęło syczeć. W każdym bądź razie wszystko uciekło i mam pustą klimę. Syczenie było słychać podczas jazdy, było głośne i dochodziło tak jakby w wywietrzników między kierowcą, a pasażerem. Co to może być? Jaki jest tego ewentualny koszt naprawy? Z góry dziękuję za odpowiedzi.