Forum > Accent

Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?

<< < (14/17) > >>

sochacky:
A z gazem kolego to już zupełnie inna sprawa bywa. O ile jazda ECO podobno ma znaczenie na benzynie (ale j.w. na hyundaie jakoś dziwnie działa) to jak miałem lanosa 1.6 na gazie, palił dziesięć niezależnie od stylu jazdy. (no chyba że to faktycznie sama trasa, i 90) Potwierdza to wiele osób które jeździły na gazie - że o dziwo ale styl jazdy może mieć marginalny wpływ na spalanie.

horvat:
Dołaczm sie do tematu dziwne spalanie otóż wracając z nad morza jakies 650km zrobilem w niespełna 7 godz czyli srednia okolo 90km/h (na A1 180km/h bez przerwy i gdzie sie dalo 150 km/h ale wiadomo kilka miast po drodze wiec trzeba bylo po 60-70 km/h jechac )
spalanie wyszlo 6,3 l na 100km . A natomiast jadac nad morze okolo 14 godz (straszne korki byly) spalanie wyszlo okolo 7,8 l na 100km . w miescie z klima wychodzi okolo 8,8 l na 100 km teraz bez klimy jakies 8l na 100 km i nie ma roznicy czy na 4k obrotow czy jak dziadek spalanie stoi na 1 poziomie wiec wychodze z założenia ze samochod zeczywiscie lubi wysokie obroty .

Złośnik:
W lantrach napewno silniki "lubią" wysokie obroty.
Argumentem na to jest chociażby informacja że max. moment jest uzyskiwany bardzo późno ok. 5-6tys obr.
Co do tego że silnik pali łądnie - to fakt, ja na pełnym baku (30l) gazu przy mocnej/ciężkiej nodze w trasie robię 350km. Czyli jakieś 9,8, 9,9 l/100km całkiem neiźle jak na 1,6silnik 114KM. :)
Na benzynce jest około 2l mniej w mieście i ok. 3 - 3.5l mniej w trasie przy podobnym stylu jazdy :)

Cien:

--- Cytat: "Złośnik" ---W lantrach napewno silniki "lubią" wysokie obroty.
Argumentem na to jest chociażby informacja że max. moment jest uzyskiwany bardzo późno ok. 5-6tys obr.
Co do tego że silnik pali łądnie - to fakt, ja na pełnym baku (30l) gazu przy mocnej/ciężkiej nodze w trasie robię 350km. Czyli jakieś 9,8, 9,9 l/100km całkiem neiźle jak na 1,6silnik 114KM. :)
Na benzynce jest około 2l mniej w mieście i ok. 3 - 3.5l mniej w trasie przy podobnym stylu jazdy :)
--- Koniec cytatu ---

30l/350km~ 8,6 l/100km ;-)

Złośnik:
Dzięki. Nie uzupełniam na nieżąco spalania i dlatego może co niektórych zmylić licznik w moim profilu dlatego troszkę zawyżyłem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej