Forum > Accent
Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?
mafia_863:
Mój accencik pali w granicach 7 litrów w cyklu mieszanym.Teraz w zbliżającym się okresie zimowym trochę wzrosło, ale niewiele.Myślę, że każdemu wzrosło spalanie ;-)
doman76:
Mi sie udało raz zejść na trasie do 6,1l/100km LPG, z tym że to naprawde spokojna jazda była.
Na trasie po Polsce 500km ze średnią prędkością w okolicy 100km/h wliczając postoje, przejazd przez całą Warszawę tankowanie wziął 7,5l/100km PB
To co w podpisie to ze znaczną przewagą miasta a ja mam ciężką nogę, więc wydaje mi sie że dużo nie pali.
zielu_lodz:
Hej,
Ja mam tak, jak śmigam tylko i wyłącznie po mieście to pali około 8 litrów (przy spokojnej jeździe)
Jak pogonie to potrafi podejść pod 9 litrów, ale wówczas często kręci się powyżej 4tys obrotów, ale i osiągi są super. Jak ktoś ma nogę jak cegła to na pewno i 10 uda mu się przekroczyć... tylko po co się wozić jak koledzy z innych 'szybkich' marek?!
Jak cykl mieszany to spokojnie 7.5 litra można liczyć (przy w miarę dynamicznej jeździe)
Mam tego Hultaja nie cały rok, i jak wybrałem się na wyprawę to w korki wpadłem (tak nawet na autostradzie) i niestety nie mogłem zebrać danych :( wyszło mi spalanie około 7l gdzie 250km to autostrada kolejne 250km to korek i miasta. szacować mogę że trasa to 6.5l co by było chyba dobrym efektem bo poniżej 120 nie zszedłem, ale szybciej niż 160 tez nie goniłem.
weryfikator.kont:
W tym temacie podajemy tylko i wyłącznie suche fakty, nie komentujemy i nie zadajemy pytań. Wnioski wyciągamy samodzielnie po analizie zawartych danych tylko i wyłącznie do własnego użytku. Wszelkie komentarze i treści towarzyszące danym będą permanentnie usuwane.
Z poważaniem weryfikator.kont
Nawigacja