Forum > Accent
Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?
WAT:
Cześć
Jeździłem różnymi samochodami, było ich w sumie 6 różnych marek, obecnym jeżdzę od 1,5 roku i jestem przyjemnie zaskoczony jeżeli chodzi o spalanie. Rozważania na temat jakości materiałów wnętrza i jakości karoserii pomińmy ;-)
Jeżeli chodzi o spalanie to jak dla mnie rewelka, w jeździe typowo miejskiej potrzebuje zaledwie 8l co sprawdzałem nieraz!
W cyklu mieszanym zjada około 7l, na trasie nie przekraczając 120km/h weźmie 6l, czego chcieć więcej:)
Dodam tylko , że nie jestem tzw. kapelusznikiem i poruszam się dosyć żwawo tym autkiem.
darek3923:
To bardzo mało tyle co fiat seicento mojego brata a jaka różnica w klasie auta mój coupe dzis mi w trasie na odcinku 100km spalił około 7l, na mieście około 9-10 niestety w cyklach mieszanych okolo 8, ale i tak myślę ze nie jest to tak dużo jak na sportowe auto
Roman_d:
Witam
Mój Smok pali średnio 10-11 litrów w mieście. Na trasie około 9. Ale jak na tą klasę auta to dobrze.
Vex:
--- Cytat: "Roman_d" ---Witam
Mój Smok pali średnio 10-11 litrów w mieście. Na trasie około 9. Ale jak na tą klasę auta to dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Sonata to chyba nie Accent, prawda ?
Silnik 1.5 12V
W trasie np. z jazda po autostradzie z predkoscia 140 km/h + jazda po gorach spalanie bedzie na poziomie 7litrow
Jadac tak do 120 km/h bez duzego wyprzedzania +/- 6.5l
W miescie w korkach i dystanszach 10/20km okolo 8.5l
Natomiast w miescie na krotkich odcinkach 10l jak i wiecej.
wlad:
--- Cytat: "Vex" ---
Silnik 1.5 12V
Jadac tak do 120 km/h bez duzego wyprzedzania +/- 6.5l
W miescie w korkach i dystanszach 10/20km okolo 8.5l
Natomiast w miescie na krotkich odcinkach 10l jak i wiecej.
--- Koniec cytatu ---
potwierdzam.powiem jeszcze ze w zimie na krotkich odcinkach spalanie drastycznie wzrasta-moj podczas malutkich mrozow[ok.-2]spalal powyzej 10L/100km.
z kolei przy jezdzie ok.100km/h potrafil zejsc ponizej 6L/100km
srednia z 2 lat eksploatacji i ponad 30 tys.km wyszla 7,3 L/100km-z przewaga jazd autostradowych.
Nawigacja
[#] Następna strona