Forum > Accent

Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?

<< < (13/17) > >>

kml:

--- Cytat: "dudek85" ---ale zaloze nowy temat jutro.. a mozna np jakos udowodnic im ze zle wstawili gaz i gdzies ich podac.. np do sadu??
--- Koniec cytatu ---

Rzeczoznawca i sprawa w sądzie. Do tego dobrze by było jak byś miał opinię inngo zakładu, który jest w stanie napisać co jest nie halo i poprawi. Sprawa jest do załatwienia ale musisz sie dobrze przygotować do tematu i nie odpuszczać.

kubek:
przy bardzo spokojnej jezdzie na trasie do 2.5 - 3 tys obr/min, 90 -100km/h 3 os na pokladzie 5.7 z klima bo wtedy niewiedzialem jeszcze ze nawiew czesciowy na szybe oznacza jazde z klima:) wiec bez klimy moze ponizej 5.5 bylo by:) ale do takiej jazdy to trzeba miec mocne nerwy:) i nie lubie jak mnie tiry wyprzedzaja:( ale chcialem sprawdzic ile spali przy mega oszczednej jezdzie
Miasto, 7.5 przy normalnej spokojnej jezdzie z klima

sochacky:
Miałem 5 lat temu accenta 13 z 2001 roku i skurczybyk palił równo 7,2 litra przy wariackiej jeździe między 3000 a 4000 rpm w trybie miasto20% trasa80% z wyprzedzaniem wszystkiego co jechało poniżej 80:) Przy jeździe stylem emeryta spaliło ponad 8!! Dlatego uważam że ten silnik jak hondowskie lubi wysokie obroty.
Mam teraz lantrę 1.6 114km (od jednego baku) i przy jeździe emeryta 8.6l. Teraz sprawdzam jak będzie przy jeździe 2500-3500 rpm, ale wydaje mi się już po 250 km że wolniej schodzi wskaźnik paliwa:) A w sumie lantra jest cudownie elastyczna i na niskich obrotach jest tak cicho, a i ja starszy więc wolałbym nie żyłować, ale jak się okaże że lubi, to będę jej robił dobrze. I tak jest ciszej niż w accencie (może poza odgłosami opon)

Pozdrawiam wszysckich miłośników hultaja!

adams502:
Niedawno jechałem autostradą A4 i przez 120 km poniżej 120km/h nie schodziło (czasami dochodziło do 140km/h). łącznie zrobiłem ponad 350 km (zawiera się w tym z 50 km po Wrocławiu). Po zatankowaniu okazało się, że spaliłem 7,2l. W ten weekend również byłem we Wrocku, nie przekraczałem 110km/h i po zatankowaniu okazało się, że spaliłem 7,7l. :-/
Kiedyś podczas jazdy po mieście też zaobserwowałem, że przy dynamiczniejszej jeździe spalił mniej, trudno w to uwierzyć ale teraz wiem, że to prawda.

kubek:
...no to u mnie też jest cos diwnego bo jadąc po europie po autostradach 130-140 palił mi
8.5 l gazu natomiast przy 110 okolo8 l, więc róznica powinna byc o wiele wieksza bo opory rosną do kwadratu a to cos innego wychodzi...może te silniki lubia wyższe obroty tak jak japońce, wkońcu to na ich bazie powstały??....
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej