Forum > Accent

Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?

<< < (15/17) > >>

Zbyszek:

--- Cytat: "kubek" ---bo wtedy niewiedzialem jeszcze ze nawiew czesciowy na szybe oznacza jazde z klima
--- Koniec cytatu ---

Niemozliwe. Klima włącza Ci się automatycznie jak przełączysz nawiew na szybę lub tylko częściowo ?????? Jazda przy włączonym nawiewie na szybę lub tylko częściowo wymusza na nas jedynie jazdę przy włączonym dostępie powietrza zewnętrznego.........

sztygar:
U mnie było w jeździe mieszanej (60%trasa, 40%miasto) 6.7 - 7l
W chwili obecnej wychodzi około 8.5-9l (fakt, w odwróconych proporcjach ale i tak uważam że dużo).

Miromat:
W lecie na trasie Gdańsk-Warszawa z włączoną klimą wyszło 6,4. Na codzień w warszawskich korkach 7,5-8,8.

TradeStone:
Ja tez powoli zaczynam sie zastanawiać jak śmigać moim hultajem... według danych technicznych w mieście powinien palić ok. 7,5L a w trasie ok 4,5L.
Codziennie funduje mu wycieczkę (60% miasto i 40% trasa) i po kilku tankowaniach średnie spalanie oscyluje w granicach 6L nawet przy stosowaniu sztuczek ekodrive

sochacky:
Myślę że jest dobrze i wszystko się zgadza. Przy przewadze w mieście zwłaszcza cieszyłbym się że tylko 6.
Jak jakoś w ten cały ECO driving nei wierzę. Auta mają momenty obrotowe i po prostu są wydajne dopiero przy pewnych obrotach, i powoli sie przekonuje że to to co jest ważne. Więc dla mnie niskie obroty nie oznaczają automatycznie niskiego spalania. Owszem - przy stabilnej jeździe na płaskim - tak. Ale przyśpieszanie powinno trwać jak najkrócej, a to można zrobić tylko wykorzystując w pełni moc efektywną silnika, czyli przyśpieszać na wysokich, a stablina jazda na lekkim popychaniu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej