Forum > Matrix / ix20
[ix20] Przeglądy w ix20
pszb:
--- Cytat: "sense" ---
Kolejnym razem przejadę się do Ifamexu.
--- Koniec cytatu ---
Byłem tam, nie spodziewaj się zbyt wiele, oleją Cię tak samo.
Stuki w zawieszeniu - zlewka
Trzeszczące plastiki w podszybiu - zlewka
Przyczynę stuków sam sobie zlokalizowałem. To latający luźno odbojnik z osłoną amora. Na drobnych wybojach dostaje kopniaka z dołu od korpusu amora i górą wali w karoserię. Każdy z was może, to łatwo wykryć. Koła na postoju skręcić na maksa, wsunąć palce w zwoje sprężyny i poruszać osłoną, jak lata luźno góra, dół, to stuka, jak chodzi ciężko, to nie stuka. Ja mam oba warianty na przodzie więc stuka mi tylko z jednej strony :mrgreen:
To stukanie w sumie niczym nie grozi i dlatego ASO bezczelnie nas olewa.
Jak znajdę czas, to pomysł na, to mam taki: podnośnik, koło do góry i zdjąć je, odsunąć osłonę tak, aby zobaczyć odbojnik, on ma kształt bałwanka, w talii bałwanka zacisnąć z wyczuciem zwykłą plastikową opaskę samozaciskową, tak by mogło się przesuwać, ale luźno nie latało na trzonie amora. Pytanie czy wejdzie na to potem osłona :mrgreen: , założyć koło, koniec.
Dam znać jak już. to zrobię.
pozdr.
lukasz.zst:
Tak jak pisałem tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2342&start=60
Moje zawieszenie teraz działa na 5+ ale wiem gdzie leży problem w oponach Hyundai Motor Poland .Ci co kupowali auta z oponami gratis mogą występować żle dobrane opony do auta , w moim wypadku jest to zły indeks nośności Ciekawe ile jest takich aut w polsce
kri$:
Jakie miałeś opony dodane? Ja dostałem Barumy Polaris3 nośność 91T, w instrukcji nie ma nic o wymaganym indeksie. Z drugiej strony ix20 nie lubi jak ciśnienie w oponach jest zbyt wysokie. Zdecydowanie lepiej jest jak ciśnienie jest raczej w dolnym zakresie, zalecanym. W innych samochodach nie ma tak dużego znaczenia.
ph71:
--- Cytat: "kri$" ---Z drugiej strony ix20 nie lubi jak ciśnienie w oponach jest zbyt wysokie. Zdecydowanie lepiej jest jak ciśnienie jest raczej w dolnym zakresie, zalecanym..
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się. Przerobiłem już trzy rodzaje oraz rozmiary opon. Póki co jedyną radą na w miarę akceptowalną pracę zawieszenia bez ingerencji w jego stałe podzespoły wydaje się jazda na ciśnieniu 2.0-2.2, zamiast na 2.5, gdzie wszystko na byle nierówności telepie się jak taczka. Nie wspominając już o niektórych plastkiach w kabinie.
endriu:
ja utrzymuje ciśnienie 2,2 i nic nie puka tak samo w zimowych Dębica .
Nawigacja
[#] Następna strona