Forum > Matrix / ix20
[ix20] Przeglądy w ix20
sense:
Pierwszy przegląd w AZ Auto Warszawa:
- wymiana oleju i filtra (olej mój). Nie wymienione nic więcej, żaden inny filtr, itp. - cena 562,-
Zgłoszone usterki jak stukające zawieszenie z przodu oraz chrobot spod maski silnika na postoju (sporadyczny) jak zwykle olane.
Test układu zawieszenia:
Odnośnie chrobotania spod maski. Tak jak pisałem wcześniej jest to usterka przemijająca, sporadyczna. Dziś jadąc do pracy zdarzyła się 2-3 razy podczas postoju na światłach. Chrobotanie ustępuje po wciśnięciu sprzęgła.
Ponieważ na przeglądzie, podczas jazdy testowej usterka wystąpiła według pana kierownika zbyt krótko (?), zaproponowałem udanie się (odległość około 2-3 km) na ogólnodostępny wielopoziomowy parking, gdyż zauważyłem, że podczas jazdy na podjeździe (półsprzęgło) chrobotanie występuje niemal zawsze.
Kierownik serwisu nie wyraził zgody na sprawdzenie na w/w parkingu. Mam wrażenie, że w obawie, że usterka zostanie namierzona i trzeba będzie rozbierać skrzynię.
Ogólnie "budowanie" marki nadal polega na olewaniu klientów.
Wniosek jaki można wysnuć - dopóki się nic nie spieprzyło kompletnie, to jeździć. Czyli mam czekać aż mi się skrzynia posypie w mak.
To jest mój pierwszy i ostatni Hyundai.
P.S. Pomijam wiarygodność testów zamieszczonych powyżej, bo przy teście zawieszenia lewy tył 32%, prawy tył 34% to na pewno nie jest 6% różnicy.
Cóż tu można wymagać? DNO.
lukasz.zst:
Tak z Tym sie zgodzę totalna olewka klienta, ja czekam na pismo od 1,5 miesiąca na temat zawieszenia co dzwoniłem to zraz napiszemy pismo a teraz jest odzew wysłaliśmy panu list , ale to nie możliwe że nie dotarł to winna poczty , jak chce kwitek to mówią że jest to nie możliwe
irekmiecz:
sense A co z filtrem kabinowym (przeciwpyłkowy) ?
Skoro olej miałeś swój to tanio na pewno nie było (ale to Warszawa ) .
Zajrzałem na ich stronę i trochę mało informacji tam można znaleźć. Dla porównania ASO z którego obsługi korzystam przedstawia konkretny cennik http://www.margo.pl/hyundai/serwis/serwis-cennik ( i tak powinno być wszędzie) .
Przykro jest czytać o tak dużym zniechęceniu do marki lecz podejrzewam że to tylko (a może aż) z powodu ASO
A co z innymi ASO w okolicy ? Czy kontaktowałeś się z nimi ?
sense:
Wychodzi na to, że przeciwpyłkowy albo tylko przedmuchali, albo w ogóle się nie dotknęli.
Po przeglądzie poprosiłem o wykaz (faktycznie) wykonanych czynności. Zamiast tego dostałem takie oto ksero:
gdzie: R - wymiana, I - sprawdzenie,
czyli jak widać niewiele :evil:
Z usług innych ASO na razie nie korzystałem. Z powodu braku czasu zdecydowałem się na AZ Auto, bo mam do nich najbliżej. Kolejnym razem przejadę się do Ifamexu.
Najgorsze jest to, że uważają się za bezkarnych, nawet kierownik serwisu pogrywa z klientami. Przypominają mi się najgorsze czasy serwisów FSO, choć przyznam, że 20 lat temu miałem serwis FSO w Kobyłce, który i tak był lepszy niż dzisiejszy Hyundai/Mazda w AZ Auto.
rekin323:
--- Cytat: sense ---Pierwszy przegląd w AZ Auto Warszawa:
- wymiana oleju i filtra (olej mój). Nie wymienione nic więcej, żaden inny filtr, itp. - cena 562,-
Zgłoszone usterki jak stukające zawieszenie z przodu oraz chrobot spod maski silnika na postoju (sporadyczny) jak zwykle olane.
Cena wydaję mi się mocno przesadzona już mówię czemu:
W lutym płaciłem w Jaworski-Gajewski 350zł + 108 za olej ( 4x1 gdyż rok temu zostało mi z 4litrów ok 1 litra) teraz mam 550ml +1litr gratis nie otwartego.
Porównując listę czynności dziwi mnie fakt ze wszystko sprawdzane jest wzrokowo, brak testu akumulatora ( 2lata gwarancji)
test IDS też nie zawsze jest wykonywany ( mając 4-7 aut na przegląd gdy klient nie zgłasza problemów z elektryką jest pomijany z racji 1-2 urządzeń na serwis.
Mam nadzieje ze w twoim przypadku zrobili test elektroniki niż samo OK w ks. serwisowej, a do filtra pewnie nie zaglądali...
Porównując inne marki i serwisy ( Opel Corsa D 1.4 drugie auto) ASO proponuje serwis za 489zł z olejem GM a wchodzi tyle samo co do ix20 wiec OPEL tańszy jest :-P jest check lista na 52 punkty sprawdzenia i czyszczenie hamulców przód i tył, a i tak nie wyłapali kampanii serwisowej oddając w pół-sprawne auto duży minus.
Cytując irekmiecz Dla porównania ASO z którego obsługi korzystam przedstawia konkretny cennik http://www.margo.pl/hyundai/serwis/serwis-cennik ( i tak powinno być wszędzie) ZGADZAM SIĘ w 100 % z tobą, uczciwe zasady niż inna cena w zależności od dnia tygodnia i tego czy masz swój OLEJ SHELL tak rządzi się stolica.
CO do Warszawy,są 5-6 serwisów każdy podchodzi inaczej do obsługi i za każdym razem mówi ze pierwszy raz spotkało się z danym problemem kwitując ten model tak ma ( mówię o stukach w zawieszeniu) to nawet te 20lat Hyundaia w Polsce nie nauczyło ABY klienta przywiązania do Marki tylko mnożą problemy i gdzie tu 5lat gwarancji i respektowania interesów klient-producent.
Szkoda ze kiedyś serwisy prowadzili naprawdę pasjonaci i byli rajdowcy Kilijańczyk, Komornicki, Smorawiński, Zasada, Groblewski, Stawowiak, Bielak a dziś każdy oddał swoją firmę dziecko pod zarządy spółek korporacji i tak naprawdę nie mają za wiele do powiedzenia tylko stwierdzenie ze kiedyś jakość lub jej brak skutecznie usuwał serwis dziś już tak nie jest.
ps. Wczoraj mijałem testówke AZ-auto ix20 srebrną, lecz nawet mi nie odmachała :-? i takie mam wrażenie o Aso u nas, konkurencji się nie boją bo mają auta 2012 jak każdy dealer a klientów zadowolonych i nie też wiec raz jeszcze pytam po co nam Aso???
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona