Forum > Matrix / ix20
[ix20] Przeglądy w ix20
cepcio:
Czy ktoś już wykonywał pierwszy przegląd naszego ix20 ? Jeżeli tak, to jaki jest mniej więcej jego koszt ? Drugie pytanko, co ile się go wykonuje ? W Instrukcji są zupełnie inne informacje niż w Książce serwisowej. Książka mówi co 12 miesięcy lub .......... km. Instrukcja mówi co 24 miesiące lub 30000 km. Natomiast rubryka o ciężkiej eksploatacji (np. krótkie odcinki, długie używanie na biegu jałowym itp) co 6 miesięcy bądź 15000 Km.
endriu:
Witam ja jestem po pierwszym przegladzie , pierwszy przeglad co 15000 lub raz w roku na drugi przeglad 20000 lub raz w roku dotyczy to benzyny . Cena przegladu w moim przypadku to 550 zł + odgrzybienie klimy gratis .
ph71:
--- Cytat: "endriu" ---Witam ja jestem po pierwszym przegladzie , pierwszy przeglad co 15000 lub raz w roku na drugi przeglad 20000 lub raz w roku dotyczy to benzyny . Cena przegladu w moim przypadku to 550 zł + odgrzybienie klimy gratis .
--- Koniec cytatu ---
Przeglądy są co (czytaj do:) 30000 km dla benzyny i dla diesel'a jednakowo, różnica polega tylko na dopuszczonym okresie między przeglądami do 12 miesięcy dla benzyny i 24 miesiące dla diesel'a.
Abstrahując od powyższego, rozsądnym będzie skrócenie przebiegów nawet o połowę, szczególnie w dużych miastach.
endriu:
drugi rok na pewno co 20000 dlatego ze mam dodane tyle kilometrów do nastepnego przegladu.
ph71:
Mamy widać inne instrukcje obsługi...
Nawigacja
[#] Następna strona