Forum > Matrix / ix20

[ix20] Przeglądy w ix20

<< < (2/26) > >>

Geronimo:
A czy po odbiorze nowiutkiego autka z salonu nie musieliście robić jakiegś "przeglądu zerowego" np po dotarciu?? Czasem producent robi taką akcje serwisową? Ja na swojego ix20 jeszcze czekam więc mnie tez to interesuje. jak bedę odbierał to musze o to dopytać.

ph71:

--- Cytat: "Geronimo" ---A czy po odbiorze nowiutkiego autka z salonu nie musieliście robić jakiegś "przeglądu zerowego" np po dotarciu?? Czasem producent robi taką akcje serwisową? Ja na swojego ix20 jeszcze czekam więc mnie tez to interesuje. jak bedę odbierał to musze o to dopytać.
--- Koniec cytatu ---

Oficjalnie producent tego nie wymaga. Silnik ix20 zalany jest fabrycznie olejem typu "pełen syntetyk" a nie w "technologii syntetycznej". Ale żaden serwis na siłę nie będzie Ciebie odwodził od pomysłu wymiany po powiedzmy 3000km... z wiadomych względów  :mrgreen:

lukasz.zst:
W instrukcji mam napisane co 20 tys .km a diesel co 30 tys.km
Ja zrobiłem przegląd po 1000 km i nie żałuje

ph71:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---
Ja zrobiłem przegląd po 1000 km i nie żałuje
--- Koniec cytatu ---

A coś się po nim zauważalnie zmieniło, czy tylko śpisz z przekonaniem, że tak jest lepiej?

j-23:
Przy odbiorze auta z salonu ,zaznaczono mi w książce serwisowej, że przegląd należy wykonać gdy zostanie spełniony jeden z warunków: 20000km przebiegu lub minie 12 miesięcy.  nie przekraczając 7 dni bo straci się gwarancję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej