Forum > Lantra
Parujące szyby i zablokowane drzwi
Carexpert:
Nie twierdze ze filtr jest zawsze przy klimie. Tanie wersje klimy czasem choc spradycznie nie maja filtra mimo posiadanej fabrycznej klimy ale to sa wyjatki. Znam model auta co ma filtr kabiny a jest jego tania wersja i jako jedyna go nie posiada mimo iz to standart we wszystkich ich modelach. Natomiast w druga strone tak jak pisalem znam tylko jedno auto co bez klimy moze miec filtr kabinowy ale to tylko dlatego ze filtr jest na podszybiu i jest ono takie samo z klima jak i bez wiec mozna zalozyc nawet jak nie ma klimy.
Wiem slabo tlumacze ale juz prosciej nie umiem.
szk3:
Carexpert, ciekawe, ojciec posiada Fieste z 98 roku nie ma w niej klimatyzacji, a również znajduje się w niej filtr przeciwpyłkowy...
Złośnik:
Sorki, TANIĄ WERSJĘ ??? Mam wersję GLS, z tego co wiem to ten model auta w momencie produkcji był wyposażony na maksa, jaka tania wersja ?
Z tego co wiem był produkowany w Korei, nie w Mongolii ani Tadżikistanie....
wtom:
--- Cytat: "Carexpert" ---Otóż Złośnik, filtr kabinowy stosuje sie tylko i wylacznie w samochodach z klimatyzacja (znam tylko 1 wyjatek) z tego wzgledu ze tylko i wylacznie parownik klimatyzacji w czasie pracy jest mokry nagrzewnica jak nie cieknie jest sucha i goraca. Parownik zimny mokry i w calkowitych ciemnosciach i dlatego sa to idealne warunki do rozwoju bakterii i grzybow i aby temu zapobiec zaklada sie filtry kabinowe zwane tez przeciwpylkowe by to co wpadnie nie osiadalo na mokrym skraplaczu i nie gnilo. W nagrzewnicy to nie nastapi bo jest goraca i sucha wiec nic nie zgnije ani nie urosnie. Mam nadzieje ze ci wytlumaczylem roznice. Ciesze sie ze drzwi juz zrobiles. Tak jak pisalem to czasem pomaga wiem bo wielokrotnie sprawdzilem. Teraz tylko znajdz chwile i sprawdz odplywy wody i je udroznij a pozbedziesz sie wilgoci z auta.
Powodzenia!
--- Koniec cytatu ---
e tam głupoty gadzasz, miałem auta bez klimy ,które miały filtr przeciwpyłkowy!
Olex903:
Panowie i o co te kłótnie??? ja chcę tylko żeby mi szyby nie parowały a nie czytać jak kilku kolegów się wymądrza co to on nie ma i czego on nie mial. Swoją drogą ja mam lantre w GLS i niemam klimy kolego :mrgreen: A kolega CAREXPERT miał racje z drzwiami i nie musiałem nic rozkręcać czy coś w tym stylu tak więc zrobie i po jego mysli z szybami :mrgreen: facet zna się na rzeczy + do tego dorzuce tą wkładke osuszającą(mały pieniądz ale może zadziałać) :mrgreen: a do tego powiem"gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść" :->
Nawigacja
[#] Następna strona