Forum > Lantra
Parujące szyby i zablokowane drzwi
Olex903:
tak ale kolego nie moze tak byc zeby tak szyby parowały bo to sie mija z celem :-/
Może ktoś wydać opinie na tą saszetke co dałem link wyżej?? spotkał sie już ktoś z czymś takim??? dobre to jest?? sprawdza się??
Carexpert:
Otóż Złośnik, filtr kabinowy stosuje sie tylko i wylacznie w samochodach z klimatyzacja (znam tylko 1 wyjatek) z tego wzgledu ze tylko i wylacznie parownik klimatyzacji w czasie pracy jest mokry nagrzewnica jak nie cieknie jest sucha i goraca. Parownik zimny mokry i w calkowitych ciemnosciach i dlatego sa to idealne warunki do rozwoju bakterii i grzybow i aby temu zapobiec zaklada sie filtry kabinowe zwane tez przeciwpylkowe by to co wpadnie nie osiadalo na mokrym skraplaczu i nie gnilo. W nagrzewnicy to nie nastapi bo jest goraca i sucha wiec nic nie zgnije ani nie urosnie. Mam nadzieje ze ci wytlumaczylem roznice. Ciesze sie ze drzwi juz zrobiles. Tak jak pisalem to czasem pomaga wiem bo wielokrotnie sprawdzilem. Teraz tylko znajdz chwile i sprawdz odplywy wody i je udroznij a pozbedziesz sie wilgoci z auta.
Powodzenia!
horvat:
Mam Accenta i ten sam problem z parowaniem juz dalem sobie spokuj .
Po prostu to jest hyundai i tyle. (dodam ze mialem inne samochody i nie bylo az tak zle)
Carexpert:
A u mnie szyby odparowywuja tak szybko ze zanim rusze sa czyste a tez mam Hyundaia to nie jest normalne i zadne auto tak nie ma. Pojawia sie parowanie przy zlym ustawieniu nawiewow zapchanych odplywow zapchanego filtra kabinowego lub nieszczelnosci nagrzewnicy z tym ze ostatni przypadek to parujace i tluste szyby.
Złośnik:
--- Cytat: "Carexpert" ---Otóż Złośnik, filtr kabinowy stosuje sie tylko i wylacznie w samochodach z klimatyzacja (znam tylko 1 wyjatek) z tego wzgledu ze tylko i wylacznie parownik klimatyzacji w czasie pracy jest mokry nagrzewnica jak nie cieknie jest sucha i goraca. Parownik zimny mokry i w calkowitych ciemnosciach i dlatego sa to idealne warunki do rozwoju bakterii i grzybow i aby temu zapobiec zaklada sie filtry kabinowe zwane tez przeciwpylkowe by to co wpadnie nie osiadalo na mokrym skraplaczu i nie gnilo. W nagrzewnicy to nie nastapi bo jest goraca i sucha wiec nic nie zgnije ani nie urosnie. Mam nadzieje ze ci wytlumaczylem roznice.
--- Koniec cytatu ---
Wszystko fajnie kolego.
W takim razie wytłumacz mi może - mam autko jak w opisie przy profilu z klimą fabryczną - dlaczego nie mam filtra kabinowego ???
I koledzy którzy mają te same autka również nie mają filtra kabinowego. Czyżby ta seria była opatrzona tzw. "a nei chce mi się i nie damy tutaj akurat filtra. Niech grzyb ich żre..." ?????
Nawigacja
[#] Następna strona