Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
koszak:
--- Cytat: "zomol" ---U mnie były niedokręcone półosie a większość elementów typu drzwi, klapa, maska, wlew paliwa wymagała ustawienia żeby auto nie wyglądało jak po dzwonie :lol:
--- Koniec cytatu ---
no to nieźle, widzę, że hyundaie to naprawdę "dopracowane" samochodu w każdym calu.
Ja myślę, że to mój pierwszy i ostatni hyundai, ale jak to mówią: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".
Ja osobiście teraz nie mogę narzekać na swojego ix-a, ale zmieniając samochód wybiorę inną markę.
klemens:
Eee, no nie przesadzajmy. W sumie jestem bardzo zadowolony z auta. Te śrubki (przynajmniej u mnie) to drobiazgi. Tylko dziwi mnie, że występują świeżo po "przeglądzie" auta w "serwisie".
Azool:
--- Cytat: "zomol" ---U mnie były niedokręcone półosie a większość elementów typu drzwi, klapa, maska, wlew paliwa wymagała ustawienia żeby auto nie wyglądało jak po dzwonie :lol:
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak jest, ja po zakupie autentycznie myslałem, że auto spadło z lawety :) pojechałem do wspomnianego wyżej SMH Toruń i pogoniłem serwisanta, żeby przyszedł z miernikiem grubości lakieru, ale nie wykazało napraw. Nawet według mnie hyundai zbytnio oszczędza na lakierze bo są miejsca gdzie ta grubość oscyluje około 60um. W serwisie mi powiedzieli że nienaprawiane auto ma grubość powłoki do 150um. Jak zapytałem czemu jest tylko tyle to gość ramionami wzruszył. Generalnie coś tam próbowali ustawiać te niespasowane elementy ale po ich zabiegach musiałem trzaskać drzwiam żeby się zamknęły. Póki co nie ma dobrego zdania o tym ASO.
Pooglądałem sobie inne IXy które tam stały i praktycznie każdy miał jakieś wieksze lub mniejsze wady montażowe. Nasi południowi sąsiedzi nic a nic się nie przykładają do pracy.
koszak:
--- Cytat: "klemens" ---Eee, no nie przesadzajmy. W sumie jestem bardzo zadowolony z auta. Te śrubki (przynajmniej u mnie) to drobiazgi. Tylko dziwi mnie, że występują świeżo po "przeglądzie" auta w "serwisie".
--- Koniec cytatu ---
Ja uważam, że dobrze nie jest.
Jeśli daję ponad 115tys. za samochód, to chyba mam prawo spodziewać się jakiejś jakości. Nie mówię tu o jakości klasy premium, ale za te pieniądze uważam, że jakość powinna być dobra. W tej cenie można kupić np. CRV, która uważam, jest jakościowo lepsza. RAV4 też uważam bije ix35 na łeb, na szyje, tyle tylko, że ja jeżdżę z przyczepą i otwieranie bagażnika na bok ją dyskwalifikuje.
klemens:
Przed kupnem ix-a pojeździłem i ravką i crvką i GV i foresterem. Poczytałem fora i na każdym narzekań pełno. Tak więc IXa kupowałem z pełną świadomością jego wad i zalet. Gdybym kupił to auto za 150tys. to bym się wqrwił ale dałem stówkę, więc jestem zadowolony.
Nawigacja
[#] Następna strona