Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35

(1/38) > >>

mmarcu:
Pod linkiem:

http://forum.mojeauto.pl/13/53/1036/15575/Zawieszenie_przednie.html

przeczytałem na temat stuków w zawieszeniu ix35 z napędem na przód.
Podobno problem tkwi w wadliwej prawej półosi i niestety na ten moment nie ma na to lekarstwa.
Czy ktoś słyszał o problemie albo ma podobny w swoim?

U mnie jeszcze nie stuka  :-) , bo odbieram zamówiony samochód za ok 2 tyg (1.6 GDI 2WD), ale w sumie martwi mnie trochę potencjalny kłopot w tym modelu.

Co o tym sądzicie?
Czy wie ktoś, czy to może dotyczyło wcześniejszych wypustów samochodów i już od jakiegoś czasu Hyundai rozwiązał problem?

jacek2:
Mam ix z 03.2010r diesla 4wd, z przebiegiem ponad 30 000 km. Pojawiło się lekkie stukanie w całym układzie przeniesienia napędu. Objawia się cichym głuchym stukaniem przy mniej delikatnym puszczaniu sprzęgła podczas ruszania i zmiany niskich biegów. :-x  W serwisie stwierdzono, że to naturalne zużycie elementów gumowych, i nie wpływa to na komfort jazdy. Osobiście też mi to nie przeszkadza ponieważ laik tego nie usłyszy, iw pełni mogę się zgodzić z tą opinią. Poza tym gwarancja 5 lat - jeśli coś wyjdzie to wymienią.....

innych stuków z półosi lub innych elementów nie zauważyłem. A przyznaję - w moim terenie nie spotkałem jeszcze drogi bez dziur.
Auto jest naprawdę wytrzymałe czego wszystkim pozostałym ixom życzę.....

lukasz.zst:
MI dzisiaj szczena opadła jak byłem po akcesoria do ix20 , była pani z hyundaiem ix35 z przebiegiem 2,300km około,  z stukającym zawieszeniem , przyczyna odbojniki do klejenia to samo co ja mam. Na rożnych forach czytałem o i30 i nic nie daje wymiana Ja miałem to już przy nowym aucie im zimniej tym gorzej .W salonie powiedziano że klejono już to w paru sztukach ix35

jacek2:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---MI dzisiaj szczena opadła jak byłem po akcesoria do ix20 , była pani z hyundaiem ix35 z przebiegiem 2,300km około,  z stukającym zawieszeniem , przyczyna odbojniki do klejenia to samo co ja mam. Na rożnych forach czytałem o i30 i nic nie daje wymiana Ja miałem to już przy nowym aucie im zimniej tym gorzej .W salonie powiedziano że klejono już to w paru sztukach ix35
--- Koniec cytatu ---

:shock:  :evil:  :oops:  Nic się nie stresuj kolego. U mnie też kleili z dwóch stron z przodu. Teraz cisza jak makiem zasiał. A tłukło jakby się buda miała przełamać w okolicy przedniej maski.
Pozdrawiam.

lukasz.zst:
dziękuje , jest umówiony  na klejenie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej