Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
beam_beer:
Powiedzieliby 1400 PLN, a na Allegro mógłbyś kupić przekładnię po regeneracji za jakieś 8 stów.
arosik83:
--- Cytat: beam_beer w 22 Listopad 2021, 16:33:00 ---Allegro mógłbyś kupić przekładnię po regeneracji za jakieś 8 stów.
--- Koniec cytatu ---
Tak tylko w moim przypadku dochodzi jeszcze koszt wymontowania i montażu bo raczej bym nie podołał takiej operacji w garażu. Do tego jeszcze ustawienie zbieżności i w zasadzie różnica robi się już niewielka. U mnie na szczęście nie ma już problemu. Pozdr
hajdej:
--- Cytat: arosik83 w 22 Listopad 2021, 08:34:11 ---Byłem w HPA w Rzeszowie i oczywiście diagnoza: przekładnia do regeneracji - 1400zł.
Nie dawało mi to spokoju, bo mój mechanik, który pracował kilkadziesiąt lat na serwisie hyundaia stwierdził, że przekładni w tych autach nigdy nie wymieniał. A, że nie miał czasu się tym zająć kazał mi rozebrać plastiki pod kierownicą i z wyczuciem podokręcać śruby. Zacząłem od krzyżaka kolumny pod pedałami i to był strzał w 10. Zero luzów i stuków na nierównościach. Nie słychać też stuków ruszając kierownicą na postoju.
Może komuś się przyda ta informacja bo ja właśnie zaoszczędziłem półtora kafla.
P.S Ciekawe co by powiedzieli w HPA jak po regeneracji dalej byłoby słychać stuki.
--- Koniec cytatu ---
Hejka, odświeżę kotleta .
A ten mechanik, co pracowała w ASO, on z Rzeszowa, dasz namiary z przydałby się ktoś taki z aby zerknaą na auto
arosik83:
--- Cytat: hajdej w 01 Wrzesień 2022, 20:01:14 ---Hejka, odświeżę kotleta .
A ten mechanik, co pracowała w ASO, on z Rzeszowa, dasz namiary z przydałby się ktoś taki z aby zerknaą na auto
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy jeszcze aktualne ale kontakt poszedł na PW.
Nawigacja