Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
outdoor5:
Kolego, u mnie objawy byłe podobne, na zimnym silniku odpalał bez problemu, po sekundzie, jak silnik się zagrzał to kręciłem 10-15s. Przy dodawaniu gazu gasł, za chwilę odpalałem i jechałem dalej. Powodem był regulator ciśnienia paliwa na listwie, wymieniony i po problemie. Sparwdź u Ciebie, może pomoże, z tym że u mnie wyskakiwał błąd.
darlew:
Macie jakiś sposób aby sprawdzić ten regulator ciśnienia? Czy tylko podmiana?
Speedy112:
Ekspertem nie jestem ,a le wydaje mi się , że nie sprawdzisz czujnika tak w aucie jesli nie ma bledów ECU. Można ewentualnie patrzeć na ciśnienie paliwa manometrem ale to zabawa. najlepiej podmienić. Może masz jakiegoś kolegę w pobliżu z 2.0Crdi
Waldemar:
U mnie mechanik wpiął się w komputer i była różnica ciśnień jakie powinny być .
wielkimw:
Mój zaczął gasnąć i coraz częściej nie chciał odpalić. W czasie pracy wszystko na komputerze dobrze, brak błędów, sprawdzone wtryski. Postawiłem na regulator ciśnienia. Miałem zainstalowany 0281002732, ale zaryzykowałem i włożyłem 0281002483 (Iveco i inne). Jeżdżę kilka dni i bolączki ustąpiły. Podobno regulatory od włoskich i francuskich CR to to samo. postawiłem na dostawcze, bo mogą mieć większe przepływy, ale to tylko przypuszczenie. Dużo niższa cena zachęca do eksperymentu a wymiana jest banalna.
Nawigacja
[#] Następna strona