Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
kosmos2011:
Rafixxxxx witamy serdecznie wszystkich tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=56775#56775
darlew:
Witam.
tomalo_t0 czy rozwiązałeś problem???
Ja wymieniłem czujnik wału, wałka rozrządu, filtr powietrz i paliwa i nadal to samo.
Zauważyłem że silnik gaśnie tylko w upalne dni oraz czuć jakby był trochę słabszy.
Na dodatek ciężej odpala jak jest ciepły (dłużej trzeba kręcić) jak jest zimny nie ma problemu.
Rano lub w nocy albo chłodniejsze dni z autkiem mogę robić co chcę, jeździ normalnie, nie gaśnie i ma moc ;-)
Jestem prawie pewny że jest to związane z temperaturą.
Myślałem sobie że czujnik temperatury szwankuje i silnik się przegrzewa lub coś w tym stylu, więc też go wymieniłem.
Niestety bez zmian, wskazówka dojdzie na swoje miejsce i ani drgnie.
Dodam tylko że części oryginalne, nie jakieś zamienniki.
W ASO ręce rozkładają, wszystko jest cacy, zero błędów (podpinałem dwa razy).
Nie wiem czego się chwycić.
Pozdrawiam.
Speedy112:
Sprawdź jak kolega sugeruje zbiornik paliwa. U mnie w acc 2 razy padl czujnik na listwie a następnym razem okazało się że w zbiorniku paliwa jest masakra! Zawsze tankuje na tej samej stacji (na Orlenie) a faktycznie w baku było pełno rdzy , a ropa miała konsystencje oleju. Wymieniłem również pompkę paliwa bo była skorodowana. Wszystko śmiga do dzisiaj. U mnie także ASO rozkładało ręce , a objawy były takie same, wymieniłem w międzyczasie chyba wszystkie czujniki na silniku :)
Pozdrawiam
darlew:
Ale jeżeli byłby syf w zbiorniku to gasłby cały czas, dobrze rozumuje?
Tak jak pisałem, mogę jeździć całą noc i nic, nawet się nie zająknie, to samo rano, zero problemów.
Za to w dzień to muszę uważać bo jest jakby słabszy i nie wiem kiedy mu odbije i zgaśnie.
W sumie walczę z tym od czerwca i powiem tak:
Ile razy zgasł w nocy lub rano albo chłodniejsze dni – nigdy.
Ile razy zgasł w upalne dni – przestałem liczyć.
I to jest właśnie dziwne, gaśnie tylko jak jest gorąco.
Nabuknedasar:
--- Cytat: "darlew" ---Ale jeżeli byłby syf w zbiorniku to gasłby cały czas, dobrze rozumuje?
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Syf zatyka filterki w zbiorniku, a im cieplej, tym łatwiej się farfocle przyklejają do siatki, oraz bardziej "krążą" po zbiorniku, a na dodatek rozrzedzonego w cieple paliwa potrzeba odrobinę więcej do silnika dostarczyć. Jeśli się te kilka faktów nałoży na siebie, to możliwe, że komputer odcina wtrysk, dostając sygnał o zbyt niskim ciśnieniu paliwa. (tak będzie, jeśli gaśnie przy dodawaniu gazu)
Jeżeli natomiast gaśnie na wolnych obrotach, lub po puszczeniu gazu, to winne będą jakieś czujniki, albo za mało powietrza w silniku.
Nawigacja
[#] Następna strona