Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.

(1/8) > >>

tomalo_t0:
Witam! Moja santa 2,0 CRDI w czasie jazdy (niezależnie od prędkości i obrotów) niespodziewanie gaśnie (wrażenie jak by się odcinał zapłon) i aby ją ponownie odpalić muszę wyciągnąć kluczyk, zamknąć centralny i otworzyć. Byłem już u dwóch mechaników i nic. Może miał już ktoś taką sytuację i podpowie co to może być?
Proszę o pomoc, bo urlop się zbliża, a tak się nie da jeździć.
Z góry serdecznie dziękuję.

NieAmator:
mnie elantra gasła ale glównie gdy wchodziła na wyższe partie obrotów, uszkodzony był czujnik położenia wału

Dareq36:
Witam, sprawdziłbym: immobiliser, czujnik położenia wału i czujnik położenia wałka rozrządu (czujniki położenia są pod tym samym kodem).

Rafixxxx:
Witam serdecznie,
jestem Tu nowy a więc wypada się przedstawić.
Rafał z Pruszkowa (tego Pruszkowa :-)  ).
Obecnie jeżdżę dwoam Hyundaiami Santa Fe I z roku 2006 2.0 CRDi 4x4 oraz i40 1,7 CRDi 136 KM. Moje doświadczenia z Hyundaiem zaczęły się od i30 115 KM CRDi - bardzo dobre doświadczenia.

Ale do rzeczy.
W moim Santa Fe problem wyglądał podobnie - sugerowano czujniki, wtryski itp, itd.
Na szczęście nikomu nie udało się mnie naciągnąć.
Problem okazał się po stronie zbiornika paliwa. Była tam łuszcząca farba. Dwa lata temu czyszczenie ręczne pomogło doraźnie - po roku problem wrócił. Oddałem do profesjonalisty do łodzi - rozciął zbiornik, oczyścił. zaspawał, pomalował na zewnątrz. Na wszelki wypadek wymieniłem pompkę  paliwa - tak aby było ciszej. Problem nie istnieje.
Nie wiem czy nie warto od tej strony sprawdzić - u mnie pomogło.

Pozdrawiam

Rafał

tel. 509 557 836

P.S. w razie potrzeby możesz dzwonić i pytać o szczegóły.

gosth:
Być może to regulator cisnienia na listwie, u mnie tak było.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej