Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
darlew:
Witam.
Sorry że tak długo nie odpisywałem. Jakoś brakuje czasu :mrgreen: .
Problem rozwiązany. Winowajcą okazał się regulator ciśnienia na listwie.
Słuchając mechaników powinienem wymienić pół silnika.
Forum to dobra rzecz!!! Dzięki chłopaki!!!
attex:
Witam
Potrzebuję pomocy
Mój santek gaśnie przy próbie przyśpieszania(zapala się kontrolka check),przy spokojnej jeżdzie wszystko jest ok.Po zgaśnięciu podczas próby uruchomienia przez kilkanaście sekund nie słychać pompki paliwa po chwili można odpalić bez problemu.nie wiem czy ma to znaczenie,ale problemy zaczęły się od wymiany uszczelnienia pokrywy zaworów oraz wtryskiwaczy,wcześniej nie było najmniejszych problemów(chodził idealnie)
Przed chwilą sprawdzałem błędy wyskoczyło P 1181 co to oznacza?
Po poszukiwaniach w internecie odkryłem,że może być winny czujnik temperatury cieczy chłodzącej,wiecie może gdzie się znajduje(może jakieś fotki rys.),jak ewentualnie można go sprawdzić
volcan:
Błąd ciśnienia paliwa.
Problem opisywany tutaj , tutaj , tutaj - generalnie problem albo z czujnikiem, albo regulatorem ciśnienia paliwa.
dziki1971:
Tez to miałem poszedł regulator cisnienia paliwa
attex:
Dzięki za odpowiedzi te tematy ,które podałeś czytałem,mam pytanko jaki może być koszt regulatora ciśnienia paliwa i gdzie najtaniej kupić może być na PW
[ Dodano: 2015-06-22, 20:27 ]
Okazało się ,że pompa paliwa była na wykończeniu wymieniłem pompę i santek śmiga jak wcześniej błąd który wcześniej się pojawiał P 1181 skasowany za pomocą emulatora Hi-scan.
Nawigacja
[#] Następna strona