Wiem że to już monotonne ale dalej nie rozwiązałem problemu i doszły nowe zagadnienia, które wprowadzają więcej niewiadomych.
Połączenia są następujące, które zweryfikowałem na innym samochodzie
Termostat
1/ lewy króciec idzie na dolne wejście nagrzewnicy (zasilanie)
2/ prawy króciec idzie na górne wyjście nagrzewnicy (powrót)
W sprawnym samochodzie kolegi w którym jest grzanie, lewy króciec przy termostacie jest cieplejszy, aniżeli prawy (powrót) i to ma sens.
Natomiast u mnie lewy króciec jest chłodniejszy, a prawy jest cieplejszy, tak samo jak rurki przy nagrzewnicy, które są dobrze podpięte, tylko temperatura na króćcach jest odwrotnie niż powinna być?
Termostat jest nowy, (wymieniany w 03.2015, nagrzewnica nowa wymiana 04.2015), termostatu nie da sie go podobno założyć odwrotnie, bo dzwoniłem do ASO i zupełnie tego nie pojmuję...
Może ktoś mądrzejszy się wypowie, bo ja już zgłupiałem, a ogrzewania można już powiedzieć że brak, bo nawet strona kierowcy lekko grzeje ale tylko na pierwszej prędkości nadmuchu, każda powyżej kończy sie brakiem grzania...
Widok króciec termostatu [ Dodano: 2017-03-28, 10:11 ]Wg poniższego załącznika jest odwrotnie opisane wejście i wyjście z nagrzewnicy, bo góra to wejście, a dół wyjście. Opis z Hyundai_Tucson(JM)-Shop_Manual(2004-2010)