Wejście wody do nagrzewnicy 
Witam
Która rurka jest wejściowa do nagrzewnicy (cieplejsza) dolna czy górna?
Aktualnie mam cieplejszą górną, ale zastanawiam się czy to jest prawidłowe podłączenie, gdyż borykam się z grzaniem w aucie i chce wykluczyć podstawowe czynniki.
Czujnik temp wewnętrznej przedmuchiwałem i póki co bez efektu. Układ również jest odpowietrzony.
Grzeje mi pół auta a dokładniej strona kierowcy przy klimie manualnej bez strefowej i to tylko do ustawienia wentylatora nadmuchu mniej niż połowa, później również leci tylko delikatnie cieplejsze powietrze, które ciężko nazwać ciepłym. A strona pasażera tylko przez pierwsze 5 sekund jak się puści nadmuch dmucha lekko ciepło, a później już leci tylko zimne powietrze.
Nagrzewnica była wymieniana na nowa z początkiem 2015 roku, czyli 2 lata temu. Przed wymiana nagrzewnicy był wymieniony płyn na dynagel 2000 także nowej nie powinno teoretycznie zasyfic...
Dodatkowo czy to normalne w tym silniku że temperatura pracy odczytana z obd jest 85 stopni i tak się utrzymuje. Gdzie wg serwisowki termostat otwiera się przy 84 stopniach, a pełne otwarcie jest przy 95°C. Termostat też był wymieniony. Mówię o silniku G4GC.