Forum > Tucson JM

Check engine - błąd P0011

<< < (13/27) > >>

kosmos2011:
Post#23 tego tematu.

dannyp:

--- Cytat: "Czesław" ---Dzięki za szybką odpowiedz :) Czy kwestia wymiany , dojścia należy do skomplikowanych?
--- Koniec cytatu ---

Witam,

wymiana obu czujników jest banalna i zajmuje max. 15min. Generalnie są na wierzchu więc z dostępem też nie ma problemów.

P.S.
Tak naprawdę to pewnie winny jest tylko jeden z nich, ale ze względu na stosunkowo niską cenę, ja zdecydowałem się od razu na wymianę obu. Cenowo chyba najlepiej wychodzą w KORAPS tylko trzeba poczekać 2-3 tyg. na dostawę.

Pozdr
Daniel

Czesław:
Jeżeli to rozwiąże problem to 2-3 tyg nic nie znaczą :) Dzięki raz jeszcze Panowie

[ Dodano: 2016-05-20, 16:57 ]
Dzisiaj przed zamowieniem czujnikow jeszcze raz podjechalem do mechanika, podlaczyl kompa i wskazal takie bledy; P0133,   P0016,  P0011.  Wskazane przez was czujniki znajomy z serwisu wycenil na 600PLN za dwa, co o tym sadzicie? Szukac taniej?

dannyp:
Witam,

ja za 2 czujniki + przesyłka zapłaciłem w KORAPS 90,40$, czyli ok. 355zł po dzisiejszym kursie, więc prawie dwa razy mniej, myślę że warto to rozważyć.

Co do błędów, to wadliwy czujnik daje fałszywe sygnały do komputera i często pojawiają się też tzw. błędy towarzyszące, niekoniecznie zgodne z prawdą. Ja też swego czasu miałem błąd P0133, generalnie wymiana wspomnianych czujników rozwiązała wszystkie problemy (również te towarzyszące). Na twoim miejscu od tego bym zaczął, a jeśli te inne błędy (poza P0011) będą się po tym  dalej pojawiać, to dopiero wtedy szukał bym zgodnie z opisem błędów.

P.S.
Jeśli chodzi o ten olejowy, to wiem że czujnik ewoluował i ostatecznie wprowadzono do sprzedaży model nowszy, krótszy i ponoć bardziej niezawodny, także numer niekoniecznie musi być zgodny ze starym, który masz teraz. Zawsze warto brać tę najnowszą wersję, zazwyczaj różnią się wyższą końcówką numeru.

Pozdr
Daniel

arturor83:
Witam, panów ponownie,  a ja napisze tylko tyle  --ok 10 dni temu zakupiłem czujnik wału korbowego za 70 zł (błąd P0016), po przejechaniu 10 km wyskoczyły dalej te same  będy czyli P0016 oraz lambda P00133 .
jedyne co pocieszające to wyskakiwanie P0011 co ok 1000 km .
Dodam jeszcze że błędy wyskakują po chwilowej jeździe ze stałą prędkością, gdy jadę dynamicznie błedy nie wyskakują,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej