Forum > Tucson JM
Check engine - błąd P0011
arturor83:
Mechanikiem nie jestem , ale obawiam się że bez wyjęcia wałków się nieobejdzie , czyli i rozrząd też trzeba "popuścić"
dannyp:
Witam,
to ja jestem użytkownikiem i30 z silnikiem 2.0, G4GC o którym wspominał wcześniej kolega waszek_rmc. Przerobiłem wcześniej wszystkie opcje o których piszecie włącznie z wymianą koła zmiennych faz rozrządu wraz ze wszystkimi napinaczami, rolkami, łańcuszkiem itp. Generalnie, krótko i na temat.... możecie sobie darować, szkoda pieniędzy (oczywiście generalizuję, ale myślę że w 99% przypadków tak właśnie będzie).
Od 20 stycznia 2016r. jeżdżę z wymienionymi czujnikami (olejowy od zmiennych faz rozrządu, ten sterowany ciśnieniem oleju, oraz czujnik położenia wałka).
BŁĘDU BRAK !
Sprawa na tą chwilę wydaje się definitywnie zakończona. Tylko pluję sobie w brodę, że od tej najprostszej (i w sumie niedrogiej) rzeczy nie zacząłem. Wstrzymywałem się trochę z tym info na forum, bo chciałem jak najdłużej pojeździć, żeby wszystko przetestować. Jeśli chcecie możecie już teraz iść moim śladem, lub jeszcze trochę poczekać (odezwę się jeszcze za jakiś 1-2 miesiące) żeby mieć 100% pewności że wszystko OK.
To tyle w temacie :-)
Pozdr
Daniel
[ Dodano: 2016-05-18, 11:46 ]
Witam,
zgodnie z umową po 2 miesiącach kolejna i ostatnia informacja: BŁĘDU BRAK !
Nie ma go ani jako błędu wyświetlanego przez Check Engine, ani w tzw. błędach oczekujących. Myślę że po tym okresie testów można ostatecznie stwierdzić że wymiana wspomnianych wyżej czujników w 100% rozwiązuje problem błędu P0011 (przynajmniej w moim przypadku).
Pozdr
Daniel
Czesław:
Witajcie ponownie
Ja w moim przypadku zacząłem od wymiany łańcuszka - nie pomogło
następnie wymieniłem lambdę za katalizatorem, oczywiście po 10 km Check na desce..
Teraz wymienię czujniki o których kolega wyżej wspomina , stąd moje pytanie, czy macie może numery katalogowe wspomnianych czujników ?
kosmos2011:
Czujnik położenia wałka rozrządu 39350-23910 http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
Zawór OCV 24355-23800
http://epc.japancars.ru/hyundai/#c3Q9PTUwfHx5ZWFyPT0yMDA4fHxyZWdpb249PUVVUnx8c3RzPT17IjEwIjoiXHUwNDIwXHUwNDRiXHUwNDNkXHUwNDNlXHUwNDNhIiwiMjAiOiIyMDA4IFx1MDQxNVx1MDQxMlx1MDQyMFx1MDQxZVx1MDQxZlx1MDQxMCIsIjMwIjoiMjAwOCBUVUNTT04gKE5PVi4yMDA2LSkgKDIwMDQtKSIsIjQwIjoiXHUwNDE0XHUwNDMyXHUwNDM4XHUwNDMzXHUwNDMwXHUwNDQyXHUwNDM1XHUwNDNiXHUwNDRjIiwiNTAiOiIyMDI0MEEgXHUwNDIwXHUwNDMwXHUwNDQxXHUwNDNmXHUwNDQwXHUwNDM1XHUwNDM0XHUwNDM1XHUwNDNiXHUwNDM4XHUwNDQyXHUwNDM1XHUwNDNiXHUwNDRjXHUwNDNkXHUwNDRiXHUwNDM5IFx1MDQzMlx1MDQzMFx1MDQzYiBcdTA0MzggXHUwNDNhXHUwNDNiXHUwNDMwXHUwNDNmXHUwNDMwXHUwNDNkXHUwNDRiIn18fGNjPT1LRVVSUEpNMHx8Y2F0PT1LRVVSUEpNMDR8fFJlZ2lvbjI9PUVFTC9FRVIvfHxmMjM9PTJFMHx8ZnRyMDI9PUIyfHxmdHIwMz09Nnx8Z3JvdXA9PUVOfHx3PT0yMDI0MEF8fHBhZ2U1MD09
Czesław:
Dzięki za szybką odpowiedz :) Czy kwestia wymiany , dojścia należy do skomplikowanych?
Nawigacja
[#] Następna strona