Forum > Tucson JM

Check engine - błąd P0011

<< < (11/27) > >>

Czesław:
Powiedz nam jakie koszty wiążą sie z wymiana takiego łańcuszka ?
co planujesz dalej ?  W ubiegłym tygodniu byłem ze swoim u innego mechanika i on stwierdził ze powodem jest jakaś "przepływka" lub kostka przyłączeniowa sondy drugiej...
A wystarczyło przed kupnem odwiedzić to forum ..

arturor83:
Koszt łańcucha 85 zł + napinacz 115 zł , a co do kosztu wymiany tylko tych  2 elementów to się niewypowiem . Ja wymieniałem rozrząd , płytki zaworowe, kable wn i świece oraz wszystkie paski uszczelniacze /uszczelki i za taką usługę zapłaciłem 700 zł.
Co do dalszych poszukiwań to narazie poczekam bo jestem trochę spłukany , choć np czujnik wału korbowego nie kosztuje zbyt dużo. Więc niebawem może przyjdzie czas na bład P0016.

waszek_rmc:

--- Cytat: "arturor83" ---Witam panów mam tak samo jak Wy. Z tym że zdaje się iż pozbyłem się jak narazie P0011.
Mianowicie miałem maxymalnie wyciągnięty łańcuszek spinający wałki i po wymianie błędu niemam. Zakupiłem sobie nawet ELM 327 aby co 50 km nie jechać na kasowanie błędów P0133 i czasami na P0016 (co ok 400 km)
--- Koniec cytatu ---

To jakiś trop... w sumie to ja miałem sam napinacz wymieniany, nie wiem czemu mechanik nie wymienił łańcucha, skoro to taki koszt... To daje do myslenia, napinacz tez jest sterowany chyba olejem, skoro mam odpowiedni poziom, to też cisnienie go wyrównuje, to jakiś pomysł

arturor83:
Aż poleciałem do garażu sprawdzić czym jest sterowany napinacz ( zostawiłem sobie ten stary),
i jest tak jak mówisz ,  co do łańcucha to może nie chciało się gościowi demontować wałków i postanowił iść na skróty...

waszek_rmc:
To juz mamy postep w tym temacie :)
Czy wymiana łańcucha wiąże sie ze ściągnięciem walkow? A co z tym sie wiąże z demontażem rozrządu? Jak tak to koszt samej wymiany wzrasta....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej