Wlasnie mam dylemat bo mam ochote na ix35 ale z jednej strony mozna kupic takie wersje jak Wy macie czyli 4x4, automat powiedzmy z 2010-2011 roku za jakies 50-60 tys a z drugiej strony mozna kupic nowke demo z przebiegiem 800 km z 2014 roku ix comfort 1.6 gdi za 69 999. NIby nowe to nowe ale w sumie uzywane hyundai maja 5 letnia gwarancje wiec pewnie byly serwisowane na biezaco i sa w miare pewne- ciekawe czy te z DE tez . JAk myslicie?
Ja uważam, że 4x4 jest nie do przecenienia. Kiedyś ktoś napisał, że po co jest Ci 4x4 skoro wykorzystasz go głównie na mokrym, śliskim, śniegu itd, a takich sytuacji jest niewiele. No to ja odpowiem, że choćby miał mnie uratować tylko 1 raz przed wypadkiem to już jest dużo.
Ruszanie spod garażu w śniegu prawie do kolan (zima 2012 bodajże) gdzie 2 sąsiadów utknęło i machało łopatami, a ja przejechałem bez większego problemu - bezcenne

Z drugiej strony jeździ przecież mnóstwo samochodów z napędem tylko na jedną oś i dają też rady.
Zdrowego rozsądku nic nie zastąpi, a 4x4 po prostu podnosi komfort jazdy i bezpieczeństwo.
Co do automatu, to każdy mój następny samochód będzie go posiadał.