Forum > Accent

[Accent LC] Dziury w przyśpieszeniu / warczący abs

<< < (9/11) > >>

wohoow:
właśnie mnie trzasnęła po kieszeni wymiana regulatora i czujnika temperatury :/
cewkę mam inną niż ta na zdjęciach, kątową : http://allegro.pl/cewka-wys-napiecia-hyundai-accent-00-06-nowa-org-i3593403188.html
dla samego "może będzie lepiej" nie będę wydawać 200zl

kosmos2011:
Masz rację ten model też będzie pasował.

kml:
Na alledrogo, sprzedający wawaparts,  zapłaciłem 100 PLN za CAŁĄ cewkę czyli cały element do odpalania 4 świec i to MOBISA. Aż tak podrożało teraz?  :-/

EDIT: cena kompletnej cewki nie daje mi spokoju i po głębokiej rozkmince zaczynam się zastanawiać czy rzeczywiście to nie było 200 PLN. Jak na złość za cholerę nie mogę znaleźć mejla etc i teraz to już sam zgłupiałem.

Generalnie to nadal podtrzymuję moje podejrzenia co do cewki i zakładając, że kosztuje 200 PLN i starcza na ok 100k km to nadal uważam, że warto.

wohoow:
Wymiana cewki nie pomogła, samochodem w dalszym ciągu poszarpuje przy przyśpieszaniu i jest to przypadłość czysto losowa. Jednego dnia jest super a drugiego zastanawiam się czy jakiś krasnoludek nie zaciąga mi co chwilę ręcznego :-/

kml:
wohoow, to MEGA lipa :/  U mnie pomogło  :-|

Teraz czas na podsumowanie:

1. Kable WN - nowe
2. Swiece - nowe
3. Cewka - nowa

Ostatnia opcja: czy przerwa na świecach jest ok? Jako że to nic nie kosztuje sprawdziłbym jeszcze to.

Filtr powietrza masz czysty? Na bagnecie wszystko ok?

Wiem, ze teraz to strzelanie w ciemno, ale dla pewności proponuję dolać jakiegoś dodatku do wachy tylko odwrotnie niż pisze producent czyli cała butla na MAŁO benzyny i jakiś kawałek trasy a dopiero potem dolać do pełna.

Cały czas mam dziwne przeczucie, że u Ciebie to jest coś elektrycznego zależnego od stopnia wilgotności etc. Czy sprawdzałeś podłączenia masy w obrębie komory silnika? Może jakiś kabelek się poluzował i robią się takie jaja.

Twój problem jest na tyle dziwny, że kompletnie nie kojarzę podobnego wątku na tym ani poprzednim forum :/

Czy masz taką możliwość aby wpiąć się w kompa z rana i sprawdzić czy zapisze Ci jakieś błędy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej