Forum > Matrix / ix20
[ix20] spalanie
tommii:
Diesel na trasie (autostrada 120 130 km/h) bez szczególnego oszczędzania nie spalił więcej niż 5,0 l/100km. Trasa 90-100 km/h ok. 4,3 l.100km. Ruch mieszany i krótkie odcinki do 15 km komputer nie pokazał więcej niż 5,0 l/100km nawet w sezonie zimowym. Przy włączonej klimatyzacji nie zauważyłem szczególnego wzrostu spalania. Trasą w wakacje (autostrada) ok. 600 km z klimatyzacją zrobiłem na 3/4 baku.
lukasz.zst:
Dziękuje ja w następnym roku planuje zakup ix20 kolejny raz bo jestem z niego zadowolony chodzi miałem problemy i mam dalej. Chce kupic z rynku czeskiego nowego ix 20 1.6 CRDI Style
wojbur:
Uff... Przebrnąłem przez cały wątek, od jego początku i tak się zastanawiam jaki będzie wynik spalania w Hyundaiu. Do pracy 12 km w jedną stronę w terenie zabudowanym, rano spokój po południu w jednym miejscu niewielkie korki, noga lekka. Do tego oczywiście jazda po mieście, bez mega korków no ale już gęstszy ruch. 4 wyjazdy w roku dalsze, autostrady i nie tylko, prędkość do 120 km/h, klima w lato bez oszczędzania. W weekendy jakieś drobne wypady za miasto, od 50 do 150 km w obie strony...
Jeśli po dotarciu silnika spalanie w takich warunkach zamknie się średnio w 8 litrach uznam to za dobry wynik.
zbyniuw48:
Myślę że taki wynik jest całkiem możliwy. Im więcej będzie tras poza miastem, tym szanse wzrastają.
endriu:
spalanie każdy ma różne zależne od techniki jazdy , warunków atmosferycznych ,mocy silnika itp. itp.
Ja mogę powiedzieć że moje spalanie tylko miasto wynosi : komputer pokazuje 6.5 ale tankuje zawsze do 1 odbicia i wychodzi 7,1 średnia prędkość ze wzkazań komp 39 km/h . Tak że ja jestem zadowolony zobaczymy w sierpniu na trasie prawie 600 km to podzielę się wynikami .
Nawigacja
[#] Następna strona