Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (51/74) > >>

ph71:
A jak Twoje nowe oprogramowanie obniżające spalanie, które miałeś za granicą wgrać, a o którym pisałeś na początku kwietnia?

ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla

lukasz.zst:
Jechałem tylko przelotem przez Austrię

flu:
Szczerze mówiąc dla mnie kosmos to co piszecie w niniejszym wątku (i dla kolegi który ma identyczny samochód też). Codzienne podróże do pracy w warunkach polskich czyli różnych + standardowa eksploatacja wyjazdowa, czasem delegacje, 30 tys. km na liczniku - bywa że spala ok. 6, bywa że 8,5 (średnia z dotychczasowego cyklu życia - 7,5), ale nie 10 czy 14. Rozumiem że komputer nie jest ultradokładny ale  z grubsza jego obliczenia zgadzają się z przebytą trasą i ilością wlewanego paliwa. Wniosek że albo coś macie nie tak z pojazdami albo technika prowadzenia (bez urazy) do poprawy.

KoTeK:
Oczywiście każdy ma jakąś technikę......jeden lepszą bo swoją, inny gorszą bo cudzą.
Przeczytaj, że Ci którym auto pali 10 litrów w mieście, tacy jak jak, pokonują odcinki około 5 km w dużych, ba nawet czasami w bardzo dużych korkach. Auto zimą w moim przypadku pewnie przez prawie cały czas jedzie na ssaniu.
Twój przypadek, pokonywanie tras miejskich + delegacje = całkowicie inne warunki eksploatacji, a to przekłada się na diametralnie różne spalanie.
Parę linijek wyżej napisałem, że ze spalania pozamiejskiego w trasie jestem zadowolony.

lukasz.zst:
Czy ktoś ma diesla ile on pali w ix20
Jeździłem teraz  citroen elysee 1.6 HDI exlusivem to palił mi na trasie 4.0 a wmieście 5,5 z klima z max dotykowym wyposażeniem 54 tys.zl
Jestem przeciwnikiem LPG ale jak by można było w Polsce założyć LPG do 1,6 automat to bym założył tak jak w Czechach  bez utraty  gwarancji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej