Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (39/74) > >>

kri$:
Wskazówka jest w pionie można spokojnie jechać 110 km.

rekin323:
Jak to jest ze spalaniem u mnie staram się mniejszą uwagę przywiązywać
Wczorajszy wynik to średnio 11.7 litra + 30min zabawy na parkingu pod marketem, ( oczywiście tcs migała a esp off).

W normalnych warunkach miasto wawa to 8,4-8,7l na kompie realnie 9,1-9,2l,
konsumpcja przy 120-130 7,5komp realnie 7,9, największe zaskoczenie to trasa wolno średnio 55-70km/h noga puch 6,2litra realne.

Wiem ze każdy stosuje inne nawyki, ale największe zdziwienie to wynik poza miastem nie udało mi się zejść nigdy poniżej 6 litrów i jak tu zaplanować wyjazd powyżej 550km ( w testach podają 593km ) na 1 baku gdzie dojadę, a gdzie nie.
Co do prędkości to w starciu z venga 1.6 zwycięstwo
na biegu 1-2 równo ( zapomniałem esp wyłączyć)
               3-4 bieg krótsza skrzynia szybciej ix20 łapie max moment i wygrywam te spojrzenie... ;-)
2012  tylko 175km bo rozpędzałem się na 5biegu:)
2013 V-max 6 bieg 184km/h obroty 5600 wiec zapas do 200 licznikowych jest :shock:  

PYTANIE co osób które zamontowały osłonę silnikową czy faktycznie zużycie paliwa wam spadło ( patrząc na testy w w tunelu aerodynamicznym widać jak przy płaskiej podłodze zmniejsza się współczynnik Cx w wersjach eco.

ph71:
Co do spalania to mam podobnie, przewaga zatłoczonego miasta powoduje, że spalanie benzyny oscylowanło wokół 9-10 a gazu 1,5l więcej. Spokojna trasa znacznie lepiej, ale na autostradzie już nie.

Co do skrzyń biegów, to z tego co wiem ix20 1.6 i obecna Venga 1.6 mają w benzynie takie same przełożenia skrzyni biegów i przełożenie główne. Różnica występuje dla Vengi z poczatkowego okresu produkcji, gdzie miała skrzynię 5-biegową a nie 6-biegową jak teraz ma ix20 i jak miał od samego początku. Może to właśnie z taką Vengą miałeś swoje randez-vous?

Co do osłony to chętnie bym taką założył, ale z tworzywa a nie z blachy i z otworami na serwis olejowy. Z tworzywa raz, że znacznie lżejsza, dwa, że pewnie znacznie tańsza. Może jakiś wytwórca wypuści takową na rynek. Jeśli ktoś z forumowiczów by takową gdzieś znalazł to jestem zainteresowany. To samo dotyczy wygłuszenia-docieplenia maski silnika.

ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla

Maolma:
Cześć, czy wymienialiście olej po pierwszych 2 tysiącach i czy spadło Wam po tym spalanie? Mój ma już 1700 km i zastanawiam się czy tego nie zrobić :roll:, bo nadal mój nieduży silnik 1,4 pali jakieś 9,5 przy braku korków i trasach ( miejskich) przeważnie 12 km oraz nodze z puchu.

beazee:
Kupiłem z przebiegiem 5,000km poprosiłem o wymianę a spalanie nadal wysokie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej