Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (28/74) > >>

Maolma:
Matrixx, wczoraj zatankowałam i skasowałam Trip A i  średnie zużycie A, trip B zostawiłam i będę patrzeć czy też trochę będzie mieć tendencję malejącą, chociaż czy warto? Co to za prędkość średnią można wyświetlić na kompie śmiesznie niską - 10-20 km/godz? Czym to się je :-P ?

tommii:

--- Cytat: "Maolma" ---Matrixx, wczoraj zatankowałam i skasowałam Trip A i  średnie zużycie A, trip B zostawiłam i będę patrzeć czy też trochę będzie mieć tendencję malejącą, chociaż czy warto? Co to za prędkość średnią można wyświetlić na kompie śmiesznie niską - 10-20 km/godz? Czym to się je :-P ?
--- Koniec cytatu ---

Średnia prędkość obliczana jest na podstawie zarejestrowanych przez komputer prędkości i czasu pracy silnika, który również można wyświetlić na komputerze.
Tak więc jak uruchomisz silnik na postoju i będzie on pracował przez godzinę to średnia prędkość wyniesie 0 km/h, ale jak potem przez godzinę będziesz jechał z prędkością 100 km/h to komputer pokaże średnią prędkość 50 km/h, pomimo że jechałeś z prędkością 100.
Dlatego średnia prędkość pokazywana na komputerze jest tak mała w do średniej wliczany jest czas postoju przy uruchomionym silniku, czyli inaczej całkowity czas pracy silnika, a nie czas pracy silnika przy prędkości> 0 km/h

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---Matrixx, wczoraj zatankowałam .........................
--- Koniec cytatu ---

O ho ho  ......   :-P  to mając pełen bak można dookoła świata pomykać  :mrgreen:

Z tą średnią prędkością  jest tak jak kolega Ci dokładnie opowiedział. Także zastanawiałem się do czego praktycznego mogło by mi się coś takiego przydać - i jakoś się poddałem. Fajne jednak jest, że taka funkcja istnieje - od przybytku głowa nie boli.

Maolma:
Kotku ;-) , dziś mi się wyświetliło 444,4 do następnego tankowania, jaki ten świat mały :mrgreen:
Różne funkcje fajne są, ale ile się trzeba naprzyciskać :roll: aby dojść do tego co się chce.

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---Kotku ;-) , dziś mi się wyświetliło 444,4 do następnego tankowania, jaki ten świat mały ........................
--- Koniec cytatu ---

No i popatrz, jak za niewielkie pieniądze można spełnić soje marzenia  :mrgreen:

A tak na poważnie..... jak wrażenia z jazdy nowym Hultajem ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej