Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (29/74) > >>

Maolma:
Kotku, powiem tak... apetyt rośnie w miarę jedzenia :lol: ...niestety :-P . Marzenia spełnione powodują, że znowu marzymy...., kto wie, może kiedyś zamarzę znowu o nowym samochodzie....teraz upajam się :-D   moim hultajkiem i jestem na razie bardzo zadowolona, tylko trochę zaniepokojona tym niemałym spalaniem. Samochodzik zwinny, cichutki, ładniutki, trochę może tylko za mało szybciutki, ale cóż chciałam 1,4.

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---Kotku, powiem tak... apetyt rośnie w miarę jedzenia........Samochodzik zwinny, cichutki, ładniutki, trochę może tylko za mało szybciutki, ale cóż chciałam 1,4.
--- Koniec cytatu ---

Wcześniej jeździłem AVEO 1,2. Pomiędzy Hultajem 1,6 a Aveo 1,2 różnica jest mocno zauważalna, niemniej jednak wszystko zależy do czego ma to auto służyć. Ja 99% w ciągu roku pomykam po mieście do pracy i z..... itd. Raz do roku jadę na wakacje, oczywiście wówczas przejeżdżam różnie  2-4 tys km. Naprawdę jeżdżąc AVEO nie odczułem wielkiego dyskomfortu w poruszaniu się  - był słabszy, wolniejszy ??? - raczej nie - miał słabsze przyspieszenie - aby wyprzedzać trzeba było dokonać redukcji, a wówczas pomykał aż miło. Jeden dyskomfort, który posiadał, a który zdecydował, że 3 letnie auto sprzedałem - to bagażnik, a raczej jak wygodnie zapakować się na wakacje. Tam był wielki minus - w Hultaju - wielki plus.
Spalanie..... jak Hultaj będzie dalej tak dużo pił to mu nie będę wlewał  :-)  , zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie  :mrgreen:

Maolma:
Najlepiej wyjdą na tym Miejskie Zakłady Komunikacyjne :mrgreen:  :mrgreen:

KoTeK:
Dzisiaj pomykałem poza miastem 2 * 25 km, spalanie przy jeździe 80-90 km wyszło według informacji "komputera" 6,2 L. Wynik na pewno  zadowalający, jednak to co podaje komputer nie pokrywa się z rzeczywistością.

jack55:

--- Cytat: "KoTeK" ---Dzisiaj pomykałem poza miastem 2 * 25 km, spalanie przy jeździe 80-90 km wyszło według informacji "komputera" 6,2 L. Wynik na pewno  zadowalający, jednak to co podaje komputer nie pokrywa się z rzeczywistością.
--- Koniec cytatu ---

Komputer zaniża spalanie o jakieś 0,5l na 100 km.Czego chcesz więcej Kolego :?:
Ja pojezdziłem dzisiaj po Trójmieście 25km ze średnią prędkością 60-70km/h.
Pierwszy raz noga z puchu :-D Spalanie wg. kompa 5,9 :-o
Więcej pytań nie mam  8-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej