Forum > Matrix / ix20
[ix20] spalanie
monter_83:
U mnie spalanie zimą 7,2 komputer , a faktycznie 7,6 przy średniej prędkości 37 km. Trasy nie dalej niż 10 km
Maolma:
--- Cytat: "dekra" ---A ja uważam, że średnie spalanie w obecnych warunkach zimowych - 10l/100 km, gdzie silnik nagrzewa się do właściwej temperatury po ok. 3 km i w rezultacie jeżdżę 50% przebiegu po mieście na tzw. "ssaniu", jest wynikiem satysfakcjonującym. Oczywiście będzie mniejsze, gdy ktoś jeździ po mieście codziennie 50- 70 km i tylko raz rozgrzewa silnik
--- Koniec cytatu ---
.
No właśnie. Pojechałam dziś za miasto 18 km, pospacerowałam godzinkę nad Zalewem i wróciłam nadal z lekką nogą. Bez korków, 3 razy stanie na światłach. Średnie spalanie na tych 36 km 7,4. Gdyby nie ta noga z puchu nie byłoby chyba tak żle. Jechałam przeważnie 50-70 km ( Iv i V bieg), tak łagodnie jak mogłam. Razem od nowości mam przejechane 120 km - w mieście (nie licząc dzisiejszej wycieczki), korki raczej mierne, ale zatrzymywanie na światłach dość częste - komputer pokazuje średnie spalanie na tej 120 km trasie - 9,6.
Pozdrowionka :-)
[ Dodano: 2013-01-26, 18:17 ]
--- Cytat: "monter_83" ---U mnie spalanie zimą 7,2 komputer ...
--- Koniec cytatu ---
Kolego, a ile masz już na liczniku i jak było po pierwszej setce? Poprawiało się?
endriu:
I u mnie zimą nie jest najgorzej średnie spalanie 8l jak na takie mrozy to extra .
lukasz.zst:
Ostani raz jechałem autem z Katowic do warszawy Koszt w dwie strony to 343 zł gdzie auto pali 8,1l .Jeździ nowy pociąg relacji Rybnik,Mikołów,Katowice ( od Katowic nigdzie sie nie zatrzymuje , nawet w sosnowcu i Zawierciu ) dopiero w warszawie zatrzymuje sie ( w drogę powrotna tak samo jest ) ,jedzie CMK) i bilet w normalnej cenie kosztuje 57zł w 2 klasie
Zbyszek:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Jeździ nowy pociąg relacji Rybnik,Mikołów,Katowice ( od Katowic nigdzie sie nie zatrzymuje , nawet w sosnowcu i Zawierciu ) dopiero w warszawie zatrzymuje sie ( w drogę powrotna tak samo jest ) ,jedzie CMK) i bilet w normalnej cenie kosztuje 57zł w 2 klasie
--- Koniec cytatu ---
To rzeczywiście bardzo cenna i istotna informacja.
Nawigacja
[#] Następna strona