Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (23/74) > >>

beazee:

--- Cytat: "kri$" ---Klimatyzacja w sensie pracy sprężarki, nie pracuje zima już od temperatury 5 stopni.
--- Koniec cytatu ---

To co w takim razie osusza powietrze (usuwa "nahuhane" z szyb) jak włączam klimę? I dlaczego działa szybciej niż bez włączonej klimy?

Instrukcja:

Maolma:
Przepraszam, poprawiam się - to co podałam jest średnim spalaniem, a nie chwilowym - poprzyciskałam sobie guziczkiem i zajrzałam wreszcie do instr. obsługi. Dziś to średnie spalanie obniżyło się do 10,4, ale to nadal strasznie dużo, zwłaszcza,że noga była naprawdę z puchu.

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" --- Dziś to średnie spalanie obniżyło się do 10,4,..............
--- Koniec cytatu ---

Nic tylko pogratulować  :mrgreen:
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pozazdrościć koledze, któremu Hultajek pali 7,5l, chociaż u niego jest dosyć dużo jazdy ciągłej, korki nie są przeważające.

jack55:
U mnie jazda po Trójmieście spalanie cały czas 8,5 l
Zaznaczam jednak, że mam bardzo ciężką nogę :-)

[ Dodano: 2013-01-26, 13:01 ]

--- Cytat: "Maolma" --- Dziś to średnie spalanie obniżyło się do 10,4, ale to nadal strasznie dużo, zwłaszcza,że noga była naprawdę z puchu.
--- Koniec cytatu ---

Trochę przerażające to spalanie u Ciebie Maolma tym bardziej że to silnik 1.4 :-(
Wprawdzie Twój Hultaj jest  jeszcze na dotarciu ale u mnie nigdy nie odnotowałem tak wysokich wartości w spalaniu w mieście.No chyba, że podajesz wartości bardzo krótkich odcinków ;-)

dekra:
A ja uważam, że średnie spalanie w obecnych warunkach zimowych - 10l/100 km, gdzie silnik nagrzewa się do właściwej temperatury po ok. 3 km i w rezultacie jeżdżę 50% przebiegu po mieście na tzw. "ssaniu", jest wynikiem satysfakcjonującym. Oczywiście będzie mniejsze, gdy ktoś jeździ po mieście codziennie 50- 70 km i tylko raz rozgrzewa silnik, a nie przejeżdża kilka km, gasi silnik, godzina przerwy, znów zapala i jedzie na "ssaniu" bo silnik już wystygł itd. (ix20, 1,6l, Comfort).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej