Forum > Matrix / ix20
[ix20] spalanie
sense:
--- Cytat: "flu" ---70 km przejechanych na autostradzie z prędkością 80 km/h - to może napisał ktoś na jakimś innym forum stąd pomyłka. Sprawdź dokładnie co napisałem (a raczej czego nie napisałem). Albo lepiej nie:)
--- Koniec cytatu ---
Wyrażaj się logiczniej, to może coś będzie wynikać z Twych opowieści. Na razie pisałeś, że przejechałeś 80km, z czego około godzinę stałeś w korku (stąd odliczyłem 10km). Reszta z prędkościami do 80km/h. O autostradzie nic nie pisałem.
Maolma:
Jestem trochę w szoku :roll: Przebieg 40 km silnik 1,4 i spalanie chwilowe jak jechałam do pracy ( 12 km) cały czas ok. 12,2 - 11.9 Jak wracałam po 8 godzinach postoju na parkingu pokazywało chyna jakieś na początku 11,4 aż doszło do 10,8. Kierunek tendencji jest w porzadku, ale te wartości mnie trochę poraziły. Jak będzie jutro??? I czy znacząco to poprawi się??? :!:
beazee:
--- Cytat: "Maolma" ---I czy znacząco to poprawi się??? :!:
--- Koniec cytatu ---
Poprawi się, latem, trochę
Wyłącz jeszcze klimę i powinno spaść o 0.6
flu:
Spalanie szok. Chyba będziemy musieli zrobić jakiś zlot żeby zrobić porównanie bo aż trudno w takie różnice w spalaniu uwierzyć. U mnie wczoraj jazda wyłącznie po mieście ok. 50 km. Stanie w trzech korkach (Chorzów, Tychy - kilkukilometrowy korek, Katowice) - komputer pokazuje średnie spalanie z tej trasy 7.5.
kri$:
--- Cytat: "beazee" ---
--- Cytat: "Maolma" ---I czy znacząco to poprawi się??? :!:
--- Koniec cytatu ---
Poprawi się, latem, trochę
Wyłącz jeszcze klimę i powinno spaść o 0.6
--- Koniec cytatu ---
Klimatyzacja w sensie pracy sprężarki, nie pracuje zima już od temperatury 5 stopni.
Więc o spadku spalania nie może być mowy, jedynie latem, gdzie faktycznie sprężarka pracuje i obciąża silnik.
Nawigacja
[#] Następna strona