Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Hałasujące zawieszenie

<< < (3/5) > >>

Złośnik:
Górne poduszki amortyzatorów do sprawdzenia, gumy stabilizatora przód tył , luz wzdłużny półosi a tym samym i przegubów oraz luz na listwie zębatej maglownicy z uwzględnieniem uszczelnień.

Zaczyna się od sprawdzenia a nie pytania - co to może być. Tu też nie ma czarów, nikt nie jest wróżką ani czarodziejem chociaż niektóre problemy i pytania wymagają właśnie użycia złotej lub kryształowej kuli oraz wyznaczania drogi postępowania z sekstansem w ręku. Chcesz porady. Pisz konkretnie. Jeśli uważasz, że źle lub za ostro zostałeś potraktowany, poczekaj na innych lub na innym forum. Zapewniam, że otrzymałeś najmniej bolesną dawkę.
Pozdrawiam.

Hants:

--- Cytat: "Ampilodz" ---Jak chcesz coś radzić to radź konkretnie bo wychodzę z założenia że po to jest forum
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "Złośnik" ---Jeśli uważasz, że źle lub za ostro zostałeś potraktowany, poczekaj na innych lub na innym forum
--- Koniec cytatu ---

Zerknij np tu. http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3718
chcialoby Ci sie takiemu* pomagac?

----
*Nie wale 'ad personam', tylko tamten watek po prostu mnie rozlozyl na lopatki.

Ampilodz:
"Zaczyna się od sprawdzenia a nie pytania - co to może być."

1. Jeśli się doczytacie dokładnie to napisałem tutaj JUŻ PO sprawdzeniu auta w dwóch warsztatach.
2. Nic nie znaleziono toteż pytam na forum czy ktoś to miał podobną sytuację.
3. Czy chciałoby mi się pomagać? no powiem Ci szczerze, że chciałoby się pomagać bo nie każdy jest techniczny a fora są m.in. od tego by pomagać. Tak mi się wydaje no chyba ze to forum posiadaczy BMW gdzie zapisuje się tylko po to by porozmawiac na temat nowych naklejek, koszulek i wyśmiania ludzi którzy nie potrafią wymienić sprzęgła, przez ludzi którzy wymieniają tłumiki na motocyklowe w warsztacie u Kazia za płotem.
4. Hyundaie szczególnie te starsze nie są bardzo popularnymi modelami stąd na forach nie są rozebrane na czynniki pierwsze a wiedza na podstawie jednego egzemplarza to nie wiedza.
5. Nie określam tego jako złe potraktowanie bo po mnie to spływa ale uważam, że skoro piszę pierwszy raz na tym forum ponieważ pierwszy raz mam takie auto i taką sytuację to pisanie w takim stylu jest zbędne. Oczekiwałem rad co jeszcze sprawdzi i uzyskałem je dopiero w drugiej odpowiedzi złośnika który zasugerował dokładniejsze sprawdzenie maglownicy (choć luzów żadnych nie odczuwam) a można było krótko i na temat od razu skoro pisałem, że zawieszenie jest w porządku i potrzebuje wiadomości czy ktoś miał taką sytuację lub "co jeszcze sprawdzić"
6. Kłótnia totalnie zbędna, wystarczy trochę wyluzować, nie uważam by moje pytanie było z cyklu "jak wymienić żarówkę". A jak macie potrzebę potraktowania mnie cięższą "dawką" to proszę bardzo jeśli to komuś ulży i ma przypominać "ambitne" "komenty" rodem z wp.

Tak więc dziękuję za poradę z maglownicą, skorzystam i przy najbliższej możliwości sprawdzę ją dokładniej u mechanika. Jak już dojdę do tego co to jest i jeśli coś jest to się podzielę na forum dla potomności o ile nie zostanę za moje pretensjonalne pytanie / prośbę o radę zablokowany.

mcdrive:
na szarpaku też nie wykazało łączników, tylko wykryli amortyzatory, gosc sie mnie spytał czy ja chce robic dla siebie czy tak tylko sprawdzam, jak odparłem ze dla siebie , to zawołał dopiero kolege i zaczeli sprawdzac wszystko od poczatku i dopiero wybadali ze amortyzatory juz sie wyłamuja, o łacznikach tez wspomniał ale nie był pewien.

niebrzydal:
Ma luz na podporach drążka stabilizatora, gumy do wymiany. Flaszkę przyślij pocztą :).
http://allegro.pl/z70-526-gumy-stabilizatora-hyundai-elantra-00-i3240797843.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej