Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 219502 razy)

Offline malarz

• Giełda
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #210 dnia: 17 Kwiecień 2014, 05:21:33 »
Cytat: "klemens"
U mnie nowa gąbka już się znów kruszy. Mniej niż poprzednia ale jednak. Póki jest gwarancja, będę sobie ją co roku wymieniać, a co potem?

potem
- samochody przejdą na wolny rynek serwisowy, ludzie nie beda sie bali utraty gwarancji i jakiś łebski gościo wykombinuje rozwiązanie. Pod warunkiem że koszt naprawy nie przekroczy wartości sanochodu  :lol:
- albo przestaniemy sie przejmować takimi błahostkami  :mrgreen:

Christo218

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: 26 Kwiecień 2014, 07:38:11 »
Witam!!
W moim ix 35 większość wad wystąpiła na poczatku i wszystkie zostały uznane przez serwis na gwarancji. Wadliwe amortyzatory tylne- wymienione, łączniki stabilizatora przednie, opadający fotel kierowcy, drgania maski- stelaż został podklejony specjalnym klejem, zawieszająca się nawigacja- pomogła aktualizacja systemu.
Ogólnie samochód ok, solidny. Ale jego niższa cena w stosunku np do takiej mazdy CX5 jest widoczna w postaci gorszych materiałów wykończeniowych, bardziej paliwożernych silników, słabszego prowadzenia. CX5 prowadzi się jak solidny samochód klasy średniej bez podwyższonego środka ciężkości. Natomiast ix 35 to taki SUV klasyczny jeśli chodzi o prowadzenie. W przyszłym roku ma wyjść nowy model ix35 , mam nadzieje ,że nadal będzie konkurencyjny i w korzystnej cenie zakupu.

Pozdrawiam

Offline balldome

• Giełda
« Odpowiedź #212 dnia: 26 Kwiecień 2014, 11:12:35 »
Witam,

Mam problem w swoim ix35 z boczną (przednią) szybą od strony kierowcy. Otóż otwieranie i zamykanie tej szyby odbywa skokami, czyli ok 1-2 cm w dół lub w górę (w zależności czy zamykam, czy otwieram), na jedno naciśniecie przycisku (obojętnie, czy pojedyncze naciśniecie czy podwójne - auto). Myślałem ze w tym przełączniku w drzwiach może nie ma gdzieś styku, wiec rozebrałem drzwi i niestety nie znalazłem przyczyny, czemu otwieranie nie idzie płynnie.
Czy miał ktoś już taki problem, lub czy wie jak to naprawić (co trzeba zrobić lub co wymienić)?

Jeśli jest ktoś w stanie pomóc, to zapraszam do tematu Problem z boczną (przednią) szybą

Za wszystkie rady, z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 26 Kwiecień 2014, 13:42:39 »
może to nie problem, ale odkąd zacząłem wozić z tyłu rower to stało się irytujące troszkę.
Otóż chodzi o to, że po złożeniu oparć tylnej kanapy podłoga nie jest płaska, a z tego co wyczytałem w instrukcji i sam zauważyłem to siedzenia tylnej kanapy nie są na pałąkach, przez co nie ma możliwości ich demontażu. chyba, że się mylę.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 26 Kwiecień 2014, 17:20:51 »
Cytat: "Caastiv"
może to nie problem, ale odkąd zacząłem wozić z tyłu rower to stało się irytujące troszkę.
Otóż chodzi o to, że po złożeniu oparć tylnej kanapy podłoga nie jest płaska, a z tego co wyczytałem w instrukcji i sam zauważyłem to siedzenia tylnej kanapy nie są na pałąkach, przez co nie ma możliwości ich demontażu. chyba, że się mylę.

A w czym Ci to przeszkadza? Ja mam siedzenia poskładane na stałe, często wożę rower a czasem 2 rowery i żadnego problemu nie ma. Wypinasz przednie koło (albo i nie), kładziesz na lewym boku (przodem do przodu) i już. Jak położy się na nim koc, to na wierch można kłaść drugi rower.

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 26 Kwiecień 2014, 22:07:38 »
w tym, że w 3-drzwiowym hatchbacku było to rozwiązane tak, że podłoga była płaska, a w aucie bądź co bądź rodzinnym  i sporo większym takiego efektu uzyskać się nie da.

maestro_mj

• Gość
Prośba o pomoc dla nowego :)
« Odpowiedź #216 dnia: 28 Kwiecień 2014, 10:06:43 »
Witam. 24 marca odebrałem z salonu nowego ix35 1,6 gdi w wersji comfort.
Po pierwszych emocjach przyszedł czas na oględziny "na chłodno" i mam kilka uwag. Być może znajdzie się ktoś, kto ma podobne doświadczenia i doradzi, jak zadziałać w serwisie, żeby nie odprawili mnie z kwitkiem.
Oto lista uwag:
1. źle spasowane plastikowe podszybie przy szybie przedniej po stronie kierowcy
    - plastikowe zaczepy nie są schowane pod blachę (na cztery nowe  
      egzemplarze na placu dwa miały identyczny problem)
2. źle spasowana klapa bagażnika
3. słabo trzyma ręczny hamulec, trzeba zaciągnąć na maksa, żeby samochód nie stoczył się do garażu
4. duże drgania silnika na obrotach w zakresie 1.000 - 1.500, zauważalne zwłaszcza przy schodzeniu z wyższych obrotów.
Bardzo proszę o wyrozumiałość (jestem nowy  :oops: ) i z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.

Toms

• Gość
Re: Prośba o pomoc dla nowego :)
« Odpowiedź #217 dnia: 28 Kwiecień 2014, 13:06:47 »
Cytat: "maestro_mj"
Witam. 24 marca odebrałem z salonu nowego ix35 1,6 gdi w wersji comfort.
Po pierwszych emocjach przyszedł czas na oględziny "na chłodno" i mam kilka uwag. Być może znajdzie się ktoś, kto ma podobne doświadczenia i doradzi, jak zadziałać w serwisie, żeby nie odprawili mnie z kwitkiem.
Oto lista uwag:
1. źle spasowane plastikowe podszybie przy szybie przedniej po stronie kierowcy
    - plastikowe zaczepy nie są schowane pod blachę (na cztery nowe  
      egzemplarze na placu dwa miały identyczny problem)
2. źle spasowana klapa bagażnika
3. słabo trzyma ręczny hamulec, trzeba zaciągnąć na maksa, żeby samochód nie stoczył się do garażu
4. duże drgania silnika na obrotach w zakresie 1.000 - 1.500, zauważalne zwłaszcza przy schodzeniu z wyższych obrotów.
Bardzo proszę o wyrozumiałość (jestem nowy  :oops: ) i z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.

zgłaszasz te usterki w serwisie i niech główkują co z tym zrobić , kolejny egzemplarz z "piątkowej" produkcji ;), a mieli to poprawić

Piotr83

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 13 Maj 2014, 09:54:44 »
U mnie po miesiącu użytkowania na klimatyzacji oraz komputerze zmieniły się stopnie Celsjusza w stopnie Fahrenheit.

cark

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: 17 Maj 2014, 11:01:41 »
Cytat: "embe70"
Bardziej zaawansowane programowanie komputera jest mozliwe dopiero w wersji po FL gdzie jest kolorowy wyswietlacz Super Vision znany juz w i40. Wersje przed FL maja ekranik TFT i komputerek ktory nie pozwala na takie zmiany.

Michal

A mógłbyś powiedzieć, jak się to robi? Mam hultaja z marca 2014, po FL, a nie potrafię nawet zmienić stopni Celsjusza na Fahrenheita, jak kolega wyżej.

Dan

• Gość
Silnik 184 km
« Odpowiedź #220 dnia: 20 Maj 2014, 21:35:52 »
Witam,
Silnik 184km
Przebieg 49000tys
Wiek 14 miesięcy
Co się stało - stuki w silniku, chyba praca na trzech cylindrach !!!
Czekam na ekspertyzę - mają rozebrać silnik.
Czy ktoś miał podobny problem ?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #221 dnia: 21 Maj 2014, 09:52:51 »
Te silniki raczej są mało awaryjne, więc nie wiem skąd taki objaw. Dobrze to nie brzmi, ale nie przejmuj się na wyrost :cry:  :shock:

Dan

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: 21 Maj 2014, 18:53:37 »
Boje sie ze jak go rozbiorą i potem poskładają to już nie będzie to samo. Teraz czekam co stwierdzą. Do poniedziałku mają go rozebrać.

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: 28 Maj 2014, 21:03:44 »
pytanko.
czy też u Was jest tak, że osoba wysiadająca z tylnego rzędu siedzeń musi 2x pociągnąć za klamkę, żeby otworzyć drzwi?
Chodzi o sytuację, kiedy zamek jest zaryglowany a  ja nie używam przycisku do otwierania auta.
Wtedy pasażer z tyłu auta musi pociągnąć klamkę 2x - raz aby odblokować "języczek", drugi raz aby otworzyć drzwi.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #224 dnia: 29 Maj 2014, 07:25:04 »
Tak jest. Zgadza się. ludzie głupieją po pierwszym pociągnięciu klamki i nie potrafią wyleźć z auta :-x  :-x  :-x