Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 219380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Caastiv

• Gość
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #180 dnia: 28 Luty 2014, 21:53:40 »
u mnie jest dziwny problem ze spalaniem pokazywanym przez komputer.
otóż gdy toczę się na biegu bez wciśniętego pedału gazu to komputer pokazuje mi spalanie na poziomie 10-12l/100km. w poprzednim aucie w takiej samej sytuacji komputer pokazywał 0.0. pytanie, czy tylko ja tak mam i mam się przejmować/aktualizować oprogramowanie czy to ogólna przypadłość, czyli TTTM

Offline speedmaster

• Giełda
    • http://www.omega.biz.pl
« Odpowiedź #181 dnia: 28 Luty 2014, 22:34:33 »
u mnie pokazywał 0.0 w takiej sytuacji  :roll:

kris1

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 01 Marzec 2014, 07:52:59 »
Caastiv, musisz mieć komputer przestawiony na spalanie chwilowe, wtedy pokaże Ci na pewno 0,0. 10-12 pokazuje gdy masz ustawienie na spalanie średnie. Przynajmniej tak myślę. Tak zachowuje się mój komputer.

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: 01 Marzec 2014, 11:11:46 »
mam ustawione na spalanie chwilowe.

kris1

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: 01 Marzec 2014, 13:22:59 »
i mimo to po puszczeniu pedału gazu pokazuje Ci takie wartości? To coś jest nie tak. Zgłoś to przy najbliższej wizycie w serwisie.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 02 Marzec 2014, 12:30:53 »
Ponawiam pytanie bo moj post trafil na dol strony
Przebieg prawie 900 km, przy jakichs 500 km zaczely mi lekko skrzypiec hamulce. Docieraja sie czy moze byc inna przyczyna?

kris1

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 02 Marzec 2014, 15:27:15 »
Za mną pierwsze 1500km. Na razie z hamulcami wszystko ok. Od początku staram się je delikatnie traktować, żeby się ułożyły i mam taką nadzieję, że mi odpłacą bezproblemową eksloatacją. Moja rada: podjedź do serwisu. Za szybko na takie objawy.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 02 Marzec 2014, 16:20:59 »
Dzisiaj je testowalem, odzywaja sie od czasu do czasu jak mocniej docisne, taki lekki pisk.
Pewnie o tym wspomne bo mam zamiar jechac tak czy tak z powodu tajemniczej listwy znalezionej na podlodze i wariujacym wskazniku km na biezacej ilosci paliwa.
Niby drobiazgi a nie daja spokoju.

virtuatylda

• Gość
Wspomaganie kierownicy.
« Odpowiedź #188 dnia: 03 Marzec 2014, 10:55:18 »
Wcześniej nie zauważyłem takiego objawu, stąd proszę o informację, jak jest u Was.
Otóż kierownica działa jak należy, jednak przy manewrowaniu w hali garażowej, czyli bardzo ciche otoczenie, prędkość minimalna, przy kręceniu sterem słyszę jakby delikatny szum dobiegający właśnie od kierownicy ... czy tak ma być, czy tam jest jakiś silniczek elektryczny? Przebieg 11 500 km.
Pozdrawiam, Tomek

kris1

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: 03 Marzec 2014, 12:18:33 »
W Hultajach wspomaganie jest elektryczne, więc w ciszy można słyszeć jego pracę. Spokojnie możesz dalej jeździć.

monde

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 03 Marzec 2014, 18:10:13 »
Witam, uzytkownik topowego ix 35 przebieg 1000km- ciekawi mnie hamulec reczny bo jakos tak slabo trzyma- aby samochod nie zjechal do garazu spory spadek to trzeba pozadnie zaciagnac jakies 7 pykniec, drazek wtedy dosyc wysoko- zle naciagnieta linka juz w nowym samochodzie? napiszcie jak jest u was, wczesniej w misku outlanderze lekko do gory i juz trzymal- przy okazji swietny samochodzik ten ix35 fajne wnetrze czarna skora, wyposazenie i zaje...sty silnik 184km...:)

kiepero

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 03 Marzec 2014, 21:22:19 »
Do regulacji, w ASO za darmo :), nie daj się naciągnąć.

Xymox

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 04 Marzec 2014, 07:28:31 »
Cytat: "monde"
Witam, uzytkownik topowego ix 35 przebieg 1000km- ciekawi mnie hamulec reczny bo jakos tak slabo trzyma- aby samochod nie zjechal do garazu spory spadek to trzeba pozadnie zaciagnac jakies 7 pykniec, drazek wtedy dosyc wysoko- zle naciagnieta linka juz w nowym samochodzie? napiszcie jak jest u was, wczesniej w misku outlanderze lekko do gory i juz trzymal- przy okazji swietny samochodzik ten ix35 fajne wnetrze czarna skora, wyposazenie i zaje...sty silnik 184km...:)

Mam tak samo. Co prawda nie w topowej wersji (tylko zwykłej), bez czarnej skóry (tylko z czarną materiałową tapicerką) i bez zaje...stego silnika 184km (tylko 136km). Myślałem, że to przypadłość uboższych wersji no ale skoro w topowej jest tak samo to luz.

monde

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: 04 Marzec 2014, 20:41:37 »
nie denerwuj sie dzon ja sie ciesze ze tez to masz w nizszej serii bo jest razniej;d

boberek

• Gość
Dziwna rzecz...
« Odpowiedź #194 dnia: 16 Marzec 2014, 16:03:44 »
Witam,
Dziś spotkała mnie dziwna rzecz. Jechałem autem podczas dość intensywnego deszczu. Zatrzymałem się pod sklepem i nie mogłem zamknąć auta z przycisku w klamce (po obu stronach). Stwierdziłem, że coś zamokło i zamknąłem auto z pilota. Po powrocie otworzyć z klamki się nie dało - więc użyłem pilota. Po wejściu do auta niespodzianka - info na LCD - brak kluczyka smart key w pobliżu. Nie działało nic z wyjątkiem funkcji otwierania i zamykania centralnego. Zadzwoniłem do Assistance, zgłosiłem problem i w ciągu godziny przyjechała laweta. Nie wiem jak on to zrobił, ale jest jakiś "myk" na awaryjne uruchomienie auta bez komunikacji z kluczem. Mechanik stwierdził, że zatrzymałem się w miejscu ostro zakłóconym przez jakieś pole elektromagnetyczne (ponoć jest wiele takich miejsc we Wrocławiu). Po odjechaniu 1-2m komunikacja wróciła.
Spotkaliście się z takim problemem? Jeśli tak, to może znacie ten myk na uruchomienie auta - oszczędzi to w przyszłości czekania godziny na mechanika. On niestety nie chciał mi zdradzić co zrobił - bo z tego żyje. Na pewno przykładał pilota do przycisku Start, wahlował nim, i chyba jakąś kombinację pedałami zrobił (a raczej hamulcem - bo mam automat).
przestrzegł mnie przed ulicą Świdnicką we Wrocławiu - a zwłaszcza przed hotelem Monopol - praktycznie każde auto z systemem Smart Key się pod nim unieruchamia.