Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 219357 razy)

Offline gurszczak

• Giełda
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #195 dnia: 16 Marzec 2014, 18:36:00 »
A próbowałeś uruchomić auto z włożeniem kluczyka w podłokietnik myk co zrobił koleś chyba gdzieś czytałem ale nie pamiętam gdzie

felkner

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 16 Marzec 2014, 18:37:53 »

boberek

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: 16 Marzec 2014, 20:41:52 »
Cytat: "felkner"
O ile dobrze pamiętam to gdzieś czytałem że trzeba kluczyk schować do podłokietnika,schowka prawdopodobnie ja tak myślę że bateria może odmawiać posłuszeństwa .

Próbowałem - i nic. Bateria jest ok. Po całym fakcie ja zmierzyłem.
Gdzieś na youtubie zmalałem film na którym ktoś odpalał i40, ale z wywaloną baterią w pilocie. Przycisnął pilotem przycisk start i trzymał go wciśnięty ok 2-3 sek. Może to to. Mechanik też przykładał pilota do przycisku start.

Toms

• Gość
Re: Dziwna rzecz...
« Odpowiedź #198 dnia: 16 Marzec 2014, 21:26:52 »
Cytat: "boberek"
Witam,
Dziś spotkała mnie dziwna rzecz. Jechałem autem podczas dość intensywnego deszczu. Zatrzymałem się pod sklepem i nie mogłem zamknąć auta z przycisku w klamce (po obu stronach). Stwierdziłem, że coś zamokło i zamknąłem auto z pilota. Po powrocie otworzyć z klamki się nie dało - więc użyłem pilota. Po wejściu do auta niespodzianka - info na LCD - brak kluczyka smart key w pobliżu. Nie działało nic z wyjątkiem funkcji otwierania i zamykania centralnego. Zadzwoniłem do Assistance, zgłosiłem problem i w ciągu godziny przyjechała laweta. Nie wiem jak on to zrobił, ale jest jakiś "myk" na awaryjne uruchomienie auta bez komunikacji z kluczem. Mechanik stwierdził, że zatrzymałem się w miejscu ostro zakłóconym przez jakieś pole elektromagnetyczne (ponoć jest wiele takich miejsc we Wrocławiu). Po odjechaniu 1-2m komunikacja wróciła.
Spotkaliście się z takim problemem? Jeśli tak, to może znacie ten myk na uruchomienie auta - oszczędzi to w przyszłości czekania godziny na mechanika. On niestety nie chciał mi zdradzić co zrobił - bo z tego żyje. Na pewno przykładał pilota do przycisku Start, wahlował nim, i chyba jakąś kombinację pedałami zrobił (a raczej hamulcem - bo mam automat).
przestrzegł mnie przed ulicą Świdnicką we Wrocławiu - a zwłaszcza przed hotelem Monopol - praktycznie każde auto z systemem Smart Key się pod nim unieruchamia.

Takie rzeczy się zdarzają w każdym aucie z tym systemem szczególnie tam gdzie silnie oddziałuje pole magnetyczne np. Lotniska itp, Ojciec ma Grand Vitarę i zawsze w Balicach na lotnisku odpala auto z kluczyka bo smartkey nie działa... Podejrzewam że u nas wystarczy włożyć kluczyk do bazy  w podłokietniku i powinno być OK.... w takim przypadku

boberek

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: 16 Marzec 2014, 21:34:04 »
Następnym razem sprawdzę. Tylko ciekawe, że Assistance przez telefon nie sugerował wykonania tego typu działań. Chyba tańsza opcja niż wysyłanie lawety.

felkner

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: 17 Marzec 2014, 06:59:47 »

mada

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: 22 Marzec 2014, 17:31:39 »
Czy ktoś próbował zdemontować przednie zagłówki ? :-x

cark

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: 08 Kwiecień 2014, 20:51:23 »
Cytat: "Mleko"
Moze ktos z Was zna juz swojego Hultaja jak wlasna kieszen i mi pomoze. Mianowicie dzisiaj na dywaniku z lewej strony pod drzwiami znalazlem taka listwe jak na zdjeciu (fot. zapozyczona z niemieckiego forum - tam tez ktos ja znalazl w swoim aucie). Nie mialem za wiele czasu i na szybko z latarka popatrzylem od spodu ale nie mam pojecia skad ta listwa odpadla.
Jakies pomysly? :lol:
Obrazek

Też to znalazłem, nawet w tym samym miejscu. Czy już wiesz, co to takiego?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #203 dnia: 08 Kwiecień 2014, 20:53:13 »
Myślałem że Twój pierwszy post będzie tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=53562#53562 to może drugi będzie.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: 09 Kwiecień 2014, 19:32:50 »
Niestety nadal nie wiem skad ta listwa odpadla.
W jednym serwisie powiedziano mi, ze moze zostala gdzies z linii produkcyjnej, ale jest nas juz trzech wiec hmm..nie bardzo.
W drugim serwisie bardziej kompetentnym stwierdzili, ze jesli mi tak bardzo to nie przeszkadza to schowac i zapomniec o tym znalezisku, bo zeby dowiedziec sie skad pochodzi musieliby rozebrac fotel...

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #205 dnia: 09 Kwiecień 2014, 21:18:28 »
http://img820.imageshack.us/img820/2366/2700266aa0ce5abe.jpg

Na liczniku pojawilo sie  53tys km od dluzszego czasu nic sie nie wydarzylo az do dnia dzisiejszego kiedy zauwazylem b niski poziom plynu w zbiorniku wyrownawczym idac tym tropem stwierdzilem pekniecie gornego weza od chlodnicy sprawca na linku powyzej....

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #206 dnia: 09 Kwiecień 2014, 21:39:57 »
Długo, długo nic się psuło, aż do wczoraj gdy zauważyłem nie działające ledowe światło do jazdy dziennej.  Cóż element dokładany  produkcja pewnie mocno wschodnia. Zobaczę co powiedzą w serwisie  :mrgreen:

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #207 dnia: 10 Kwiecień 2014, 13:40:11 »
U mnie też był spokój, ale od kilku dni słyszę dziwne chrobotanie miedzy skrzynią a silnikiem w momencie gdy silnik schodzi z 1500 lub ok 2000 obr. Sprawdziłem to kilka razy na dobrze rozgrzanym aucie. Robię to tak: trzymam auto na biegu jałowym, na obrotach stałych w granicach 1500 - 2000, następnie puszczam pedał gazu. Gdy silnik schodzi z obrotów słychać wyraźne chrobotanie, terkotanie czy jak to tam nazwać można. Objaw nie występuje w chwili wciśnięcia pedału sprzęgła.
Nasuwa się wniosek- kończy się koło dwumasowe????? :-(  :-(

cark

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: 16 Kwiecień 2014, 12:24:46 »
Cytat: "Mleko"
Niestety nadal nie wiem skad ta listwa odpadla.
W jednym serwisie powiedziano mi, ze moze zostala gdzies z linii produkcyjnej, ale jest nas juz trzech wiec hmm..nie bardzo.
W drugim serwisie bardziej kompetentnym stwierdzili, ze jesli mi tak bardzo to nie przeszkadza to schowac i zapomniec o tym znalezisku, bo zeby dowiedziec sie skad pochodzi musieliby rozebrac fotel...

W moim serwisie, przypuszczają, że to element spod fotela, zapobiegający słynnemu kruszeniu się gąbki. Powiedzieli, że szkoda roboty na sprawdzenie tej teorii, jak się wykruszy gąbka, to ją w ramach gwarancji naprawią.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 16 Kwiecień 2014, 22:42:02 »
U mnie nowa gąbka już się znów kruszy. Mniej niż poprzednia ale jednak. Póki jest gwarancja, będę sobie ją co roku wymieniać, a co potem?