Forum > Lantra

[Lantra J2] Wymiana czy regeneracja wahaczy?

<< < (15/17) > >>

Złośnik:
Kolego. Wyobraź sobie śrubę wkręconą w ścianę. Jak chcesz z drugiej strony wkręcić inną śrubę ? W co ? Nie ma otworu na wylot. Ja się nie upieram - to konieczność. Śruba przechodzi przez ucho gniazda, tuleję i wchodzi w otwór z gwintem który nie jest przelotowy.

Druga sprawa - ja wiem jak wygląda śruba przyrdzewiała, przypieczona do tulei która obraca się w gumie - ta się nie obraca w gumie. Śruba wychodziła spokojnie, nie przejmowałem się że ciężko - w końcu to 1) wahacz a 2) jeśli zapieczona to i kręci się z oporem. Już kilka razy walczyłem ze śrubami w tulejach kręcących się w gumie. - np. tylna belka. Ale tam otwór jest na wylot, tniesz śrubą - zwłaszcza że belka byłą do wywalenia i spokój. Tu musiałbym ciąć kołyskę jeszcze.

Tu zdjęcie jak to wygląda:

Hants:
Skoro sie rusza w tulei i jest wykrecona z gwitnu-to w czym problem?

Podwaz ja za leb jakims widelcem i jednoczesnie podygaj wahacz.

[ Dodano: 2013-04-06, 03:08 ]
PS Ze zdjecia wynika, ze nie jest wykrecona z gwintu. Nie urwales go przypadkiem?

Złośnik:
Kolego - to jest zdjęcie poglądowe - tak wygląda całkiem wkręcona. Chciałem tu pokazać że nie ma otworu na przestrzał jak widzisz. A obecnie wykręcona jest. Ruszałem, szarpałem wahaczem, pod śrubę wsadzałem i widełki i przecinak i podważałem, nic a nic nie daje. Wezmę jeszcze dzisiaj zanim będę jechał tarczą i przecinakiem od strony łba śruby pobiję młotkiem. Może się uda. Cięcie mi nie wsmak ale też nie chcę wszystkiego pokancerować.

Hants:
Obetnij wahacz jak najbliżej przy kolysce i spróbuj zakręcić 180 stopni pozostałoscią. Ewentualnie jedno głębokie cięcie na ukos.

Dyskutujemy o tym już trzeci dzień, a to robota na maksymalnie godzinę. Zjedz sniadanie z dużą iloscia węglowodanów, to będziesz miał krzepę  ;-)

(albo poproś jakiegos faceta,  zeby Ci to wyciągnął -   :mrgreen:  :lol:  :mrgreen:  :-D  :lol:  :mrgreen:  :-D   )

;-)  Uszy do góry - to nic trudnego.

Złośnik:
To co że trzeci. Ja wierzę, że jak zapytam 5 razy więcej to inni może nei będą pytać tylko cała historia ich szybciej doprowadzi do sukcesu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej