Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana czy regeneracja wahaczy?
Złośnik:
Czyli warto zaryzykować i wziąć tą sakurę ? jak jeździsz kolego BartBartez ? Spokojna jazda do kościoła czy tryb normalny i po jakich drogach ?
BartBartez:
Spokojna jazda w okolicach czerwonego pola ;-)
Po polskich dziurawych drogach.
Złośnik:
To wezmę :) Zobaczymy ile to wytrzyma w okolicach czerwonego pola na naszych dziurawych polnych drogach :)
Miejmy nadzieję, że nie będę musiał ostro walczyć przy sworzniu :(
Złośnik:
Witam. No i nastał ten moment kiedy pada pytanie - czy się nie narobię a to i tak nic nie da. Po pierwsze. Czy łatwo odkręcić sworzeń ? Kluczem nasadowym dostanę się tam ? jest na tyle miejsca między manszetą przegubu a nakrętką sworznia ? Zapewne wybić go nie będzie łatwo i lekko się nii podda więc albo wybijak albo odrazu na zdjętych kołach odkręcenie mocowania amortyzatora do zwrotnicy (dwie śruby) i tu pytanie czy w tym momencie na zdjętym kole - amor nie wystrzeli mi w dół ? Jest już luźny ? Bo w sumie to jest jego maksymalne położenie i rozprężenie sprężyny ? czy śruby uda się odkręcić na zdjętym kole i luźnej kolumnie ? Poz zdjęciu tych śrub i odkręceniu końcówki i jej wybiciu zwrotnica jest na tyle luźna że można wyjąć przegub i demontować resztę wahacza i już ze zwrotnicą poza autem walczyć ze sworzniem albo wcześniej wybijak - tylko pytanie - nie wybiję tego napewno na zdjętym kole ? Czy jednak ? Całe zawieszenie jest luźne bez obciążenia czyli na podniesionym aucie więc może jednak ?
I jeszcze pytanko jedno. Wie ktoś jaka jest nakrętka na sworzniu ? 19 ? 17 ?
Hants:
--- Cytat: "Złośnik" ---Czy łatwo odkręcić sworzeń ?
--- Koniec cytatu ---
Zależy od narzędzi. Palnik (mały na butan, plus WD40) może okazać się niezbędny. Na pewno niezbędnym będzie duży młotek.
--- Cytat: "Złośnik" ---jest na tyle miejsca między manszetą przegubu a nakrętką sworznia ?
--- Koniec cytatu ---
I tak, i nie. Zdejmij przegub, będziesz miał o wiele lepszy dostęp (choć sworzen bez obciążenia moze zacząć się kręcić..
Przy odrobinie perswazji dasz radę wyjąć przegub bez rozpinania końcówek drążków kierowniczych
--- Cytat: "Złośnik" ---amor nie wystrzeli mi w dół
--- Koniec cytatu ---
Nie, trzyma go mała nakrętka na samej górze (a cały komplet wisi na trzech większych).
Amor trochę opadnie, ale porównywalnie do obnizania się koła podczas podnoszenia auta podnosnikiem.
--- Cytat: "Złośnik" ---czy śruby uda się odkręcić na zdjętym kole i luźnej kolumnie
--- Koniec cytatu ---
Kolega z dużym łomem podważający wahacz o huba powinien rozwiązać problem.
--- Cytat: "Złośnik" ---Wie ktoś jaka jest nakrętka na sworzniu ? 19 ? 17
--- Koniec cytatu ---
Powinieneś miec komplet narzędzi.. U mnie to chyba była 17
Nieocenionym żródłem wiedzy będzie youtube. To co chcesz zrobić jest nieskomplikowane.
Szukaj np ball joint removal, stubborn ball joint, wishbone bush replacement, wheel hub bearing removal, track rod end replacement itp. Mniejsza już o język w jakim gadają - obejrzyj sobie filmiki w HD, od razu zobaczysz, ze to w sumie całkiem proste.
Koniecznie kup sobie karmelizator do cukru na propan. Bardzo, BARDZO ułatwia garażowe naprawy.
Nawigacja
[#] Następna strona