Forum > Lantra

[Lantra J2] Wymiana czy regeneracja wahaczy?

<< < (2/17) > >>

Zbyszek:

--- Cytat: "Złośnik" ---SAKURA czy coś takiego - ponoć wyższa to półka niż jakieś maxgeary lub quick parts
--- Koniec cytatu ---

I tu się grubo mylisz. Ta sama półka.
Co do wymiany wahaczy to zależy w jakim są stanie i ile zamierzasz pojeździć. Osobiście wymienił bym całość i poszukał bym czegoś dobrego (CTR).

Złośnik:
Wiem wiem kolego. Sam siebie poprawiłem w kolejnym poście :)
Tak naprawdę - blacha jest blacha - tu musi pasować bo inaczej każdy zamiennik jest spisany na stratę - za tą cenę co widać można łatwo określić jakiego rodzaju dostaje się tuleje i sworznie zamontowane. Za 100zł to coś w jakości i wytrzymałości kartonu papieru. CTR jest za ok. 200zł. Jeszcze sprawdzę dokładnie koszty wymiany tulei. Jeśli będzie to zbliżone to wezmę te CTRy. Nowe kompletne raczej odpadają - chyba że auto by miało z 5-6 lat.
A jeżdżę sporo.
Ostatnie tuleje wymieniałem ok. 2 lat temu. Półka chyba najniższa i to bez sworzni.

BartBartez:
Ja na wahaczach Sakury jeżdżę ponad rok, a może dwa.

--- Cytat: "Zbyszek" ---I tu się grubo mylisz. Ta sama półka.
--- Koniec cytatu ---

Zbyszku i tu Ty się mylisz. Sakura owszem jest niską półką ale nie w przypadku części metalowo- gumowych do Hyundaia czy KIA.
Jakieś 95% Sakury do tych aut to części OE z zeszlifowanymi numerami.
Jeśli chodzi o układy hamulcowe, czy zawieszenia typu łączniki stabilizatora to rzeczywiście nic dobrego, ale w przypadku tuleji met-gum czy wahaczy to zawsze trafiałem na orginał.

Złośnik:
O kurcze. To widzisz. Tylko czy ta cena czasem nie powinna zniechęcać ? 100zł za kompletny nowy wahacz z tulejami ?

BartBartez:

--- Cytat: "Złośnik" ---100zł za kompletny nowy wahacz z tulejami ?
--- Koniec cytatu ---

Mniej więcej tyle płaciłem.
Sprężyny na tył kupiłem kilka lat temu w Inter Carsie za 50 zł kpl - OE z hologramami Hyundai  :mrgreen: Jakąś wyprzedaż mieli czy coś innego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej