Autor Wątek: Zakup Santa Fe  (Przeczytany 632022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zibi.S68

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #765 dnia: 18 Styczeń 2015, 19:41:14 »
.jechałem po swojego dalej niż 200 km po to aby się utwierdzić, że że była lipa. Nie znam się tak dobrze jak inni koledzy czy maska od tego czy innego ale widzę że obudowa plastikowa na silniku od wersji 125 kucy a z opisu to 113 kucyków. Więc wniosek nasuwa się sam musiał dobrze dostać. Wiem także,że santka praktycznie nie da się sprawdzić po winie ponieważ Hyundai nie prowadzi centralnego rejestru, trzeba dzwonić do serwisów gdzie były naprawiane i wszystko potwierdzać tylko trzeba mieć faktur. Ja osobiście bym go nie kupił ładnie wygląda i tylko ładnie. Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia w poszukiwaniach bo te ładne jak jak kupowałem do tej pory są na portalach.

regusta

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #766 dnia: 19 Styczeń 2015, 15:58:51 »
Witam,
Ciąg dalszy poszukiwań Santa Fe.
Proszę o opinie link
VIN dopiszę jak dostanę od sprzedającego.
Pozdrawiam

Offline waszek_rmc

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #767 dnia: 19 Styczeń 2015, 20:36:36 »
americanos :)
Ciekawe tylko czemu jeden błotnik wymieniony na europejski z kierunkowskazem (prawy), a lewy już nie? To tak można?
Tak na marginesie. Gratuluje gustu. Santa FE CM zaraz po Santa Fe 3 generacji, jest najpiękniejszym autem ze stajni hyundai.. Takie moje zdanie:)

Pacyfist

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #768 dnia: 20 Styczeń 2015, 10:13:33 »
Załamka, na rynku albo auta bite z każdej strony albo jak ostatnio miałem sytuację cały lakier bez malowania, ale silnik tak zarżnięty ze jak dostał podczas jazdy próbnej wyższych obrotów to zdechł. Po prostu zgasł i nie odpalił, a silnik podczas kręcenia tak skakał że masakra jakaś. Na końcu postu link do tej zarżniętej sztuki jako ostrzeżenie bo na pewno się pokaże jeszcze do sprzedaży  :evil:
A teraz to ogłoszenie ogłoszenie  które mnie zainteresowało. Auto ze Szwecji, nr. VIN KMHSB81BP4U669877. Gaz podobno założony pól roku temu. Proszę o opinie to może w weekend bym się wybrał oglądnąć.

UWAGA na to ogłoszenie

bsq

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #769 dnia: 20 Styczeń 2015, 10:18:29 »
Czy poza przeczytaniem ponad 50stron w temacie zakupu SantaFe ktoś jest odpowiedzieć:

Silnik - tylko benzyna?
czy warto iść w v6 2,7?
czy jest sens kupić santafe w polsce? Czy jechać do niemiec?

Interesuje mnie tylko 4x4 - jak wygląda kwestia serwisowania jego w porównaniu do 2WD?

Offline Andrzej57

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #770 dnia: 20 Styczeń 2015, 14:00:48 »
bsq, również miałem dylemat gdzie kupić Santa Fe. Śledziłem długi czas aukcje krajowe i niemieckie, ponieważ poprzednie auto (Passata) sam przyprowadziłem właśnie z Niemiec. Ceny Santa Fe w Niemczech na te auta nie są konkurencyjne w stosunku do naszych, Niemcy "cenią" sobie "Santki" ;) , do tego dochodzi spora opłata akcyzowa. Z tych względów skupiłem się na krajowych ogłoszeniach i znalazłem autko z polskiego salonu, od nowości u jednego właściciela, z udokumentowaną historią, serwisowane przez cały czas w serwisie Hyundaia. Z wyboru jestem zadowolony.

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #771 dnia: 20 Styczeń 2015, 16:57:32 »
Regusta post#599 i dalsze  http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2439&postdays=0&postorder=asc&start=585 gdzie ten egzemplarz był już omawiany.

Pacyfist wpisz numer rejestracyjny USC509 https://fordonsfraga.transportstyrelsen.se/fragapaannatfordon.aspx i zlikwiduj czerwoną czcionkę (regulamin forum).

Pacyfist

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #772 dnia: 21 Styczeń 2015, 15:53:39 »
Kosmos2011 już poprawiłem czcionkę.
Byłem na tej Szwedzkiej stronie, widziałem że być może przebieg aktualny albo niewiele kręcony.
Nie widziałem informacji o kolizjach w szwecji ale może źle szukam bo szwedzki nie jest moją dobrą stroną ;)
Dzięki za zainteresowanie
A tak patrząc na zdjęcia zapala się czerwona lampka komuś ?

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #773 dnia: 21 Styczeń 2015, 17:47:56 »
Cytat: "Pacyfist"
Nie widziałem informacji o kolizjach w Szwecji

Raczej takich informacji nie znajdziesz.

Podejrzanie wygląda prawy przód zbiorniczek wyrównawczy i spryskiwacza wyglądają na nowe. Lewe górne mocowanie amortyzatora mocno skorodowane prawe prawie wcale.

Przednia tablica rejestracyjna mocno sfatygowana.

Oryginalny 11-letni akumulator niedługo będzie wydatek na nowy.  

Pacyfist

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #774 dnia: 22 Styczeń 2015, 20:48:40 »
Witam:)
Hultaj o którego pytałem kilka postów wcześniej jest już mój :)
Co zaobserwowałem na miejscu z miernikiem lakieru. Prawy tylni błotnik ma delikatną obcierkę także czeka mnie delikatna poprawka lakiernicza, lewy tylni błotnik był malowany ale bez żadnej szpachli. Wnętrze w dobrym stanie. Zabrałem na stację diagnostyczną (niestety serwis Hyundaia nie miał wolnych terminów), zawieszenie w dobrym stanie, napęd działa (niestety nie jest to LSD), Muszę też jechać na regulację gazu ale to nie problem.
Okazało się też że auto ma komplet kluczyków (taki bonus ;-) i sprzedający wymieniał rozrząd w wakacje na co dał mi rachunki.
Z śmiesznych akcji dopiero po zakupie zorientowałem się że roleta bagażnika nie jest oryginalna :-/ jednak jak się coś człowiekowi podoba to widzi selektywnie :)
Generalnie wydaje się że jest ok. Zobaczymy za kilka miesięcy jaki będzie bilans.
Mam nadzieję że będzie się dobrze spisywał.
Dziękuję za pomoc przy zakupie, będę teraz częściej na forum (oby nie w dziale "problemy" ;-) )

Offline JohnnyJohnny

• HKP
  • **
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #775 dnia: 26 Styczeń 2015, 09:07:17 »
Dziękuję Wam za opinie w kwestii bryki z Sosnowca. Zrezygnowałem z niej i rozszerzyłem poszukiwania na Szwajcarię i Niemcy (znajomi sprowadzają stamtąd samochody). Przy okazji dowiedziałem się jak u nas puszcza się z torbami chcących jeździć czymś większym niż czterogarowe 1,9... Wczoraj znalazłem to ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/hyundai-santa-fe-v6-benzyna-gaz-2002-4x4-rowniez-zamiana-na-inny-CID5-ID7DYlT.html#6aac707191;promoted . Poprosiłem sprzedającego o zdjęcia kokpitu i komory silnika. Na dniach pojadę go obejrzeć, zdjęć jest mało, ale czy ktoś z Was może coś o nim powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie: czy na forum jest ktoś jeżdżący santkiem 4x4 w okolicy Lublina? Mam znajomych, którzy mogą mi pomóc w ocenie samochodu, ale wolałbym kogoś, kto ma stale do czynienia z 4x4.

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #776 dnia: 26 Styczeń 2015, 20:18:56 »
Johnny vin i screen.

benotr

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #777 dnia: 27 Styczeń 2015, 10:49:07 »
Ja co prawda już swojego kupiłem, ale czy mógłby mi ktoś pomóc w rozkodowaniu VINu?

KMHSC81VP4U833381

Z góry dziękuję :-)

Offline JohnnyJohnny

• HKP
  • **
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #778 dnia: 27 Styczeń 2015, 14:37:08 »
Benotr, proszę Cię uprzejmie.
A propos moich poszukiwań, to sprzedający ze Świdnika wysłał mi kilka zdjęć (na VIN i zdjęcia silnika jeszcze czekam). W sobotę spróbuję go obejrzeć na żywo.

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #779 dnia: 27 Styczeń 2015, 20:21:36 »
Strasznie zmęczony ten egzemplarz szew na siedzeniu kierowcy jakby ktoś ręcznie zszywał, tylne siedzenia od strony bagażnika poobcierane. Sprzedający już od 2013 roku handlował już trzema autami i formuła ogłoszenia zawsze taka sama "sprawuje się dobrze, jestem osobą prywatną! interesuje mnie również zamiana na osobowy, bus" i na koniec to zdjęcie z kawałkiem maski po co ? dlaczego ?

Benotr wpisz tutaj http://epc.japancars.ru/hyundai/ vin i dalej kliknij na koło zębate z prawej strony. Jeśli chcesz info o przebiegu to jeśli na gwarancji były wykonywane naprawy to odpłatnie (5EUR/h) tutaj https://service.hyundai-motor.com:444/euro5/login.tiles
Napisz na PW do Administratora o uaktualnienie profilu z Nissan na Hyundai.