Forum > Lantra

[Lantra J2] Kilka problemów z Lantra J-2 Wagon.

<< < (4/6) > >>

starygutek:
Filtr powietrza wymieniałem osobiście, termostat nie, ale pompę wody tak, szczęki tylne, łożysko tył, dwa z przodu, mocowanie amortyzatora, osłonę przegubu, olej, filtr oleju, świece, pompę wspomagania wraz z płynem, kompletny rozrząd, zegary, wycieraczki, pompkę spryskiwacza, i pewnie kilka innych części o których nawet zapomniałem.
Pojechałem wymienić klocki hamulcowe a okazało się, że najpierw trzeba wymienić oba tłoczki  bo są zżarte przez rdzę.
Do tego przy skręcaniu w prawo coś stuka najpewniej w przegubie, i od początku jest bicie w kierownicy, gdy puszczam ją ta skacze na prawo i lewo po około 2cm
Mechanik mówi, że kupiłem istny złom, więc teraz zastanawiam się co dalej z tym fantem zrobić i jak doprowadzić do stanu użyteczności.
Kupiłem go za 2750zł a włożyłem przez te 4 miesiące odkąd go użytkuję dodatkowe 2 tysiące i nadal nie widać końca :( a już sięgnąłem dna, tyle że w takim stanie nikt go nie kupi nawet gdybym i chciał go sprzedać, najpierw muszę doprowadzić go do stanu użyteczności, tyle że wtedy wątpię abym sam chciał się go pozbywać.

esox:
jak ci bije sprawdz stan opon/cisnienie bo ja miałem w hyundaiu jedną bule na oponie i kierownicą waliło jak opętane:)

starygutek:
Opony tylne mam do wymiany, przednie lewe Ok, wczoraj chcieliśmy włożyć nowe klocki hamulcowe, prawe zobaczę później.
Zastanawiam się czy to aby felga nie jest krzywa, bo z przedniego prawego koła schodzi powietrze, nie za szybko jednak spokojnie te 0,1Mpa dziennie, a w innych stoi na tym samym poziomie.

Jeszcze jedna sprawa.
Kupiłem osłonę przegubu (manszetę) i pierścień zabezpieczający łożysko koła i te nie pasowały do mojego samochodu pomimo że są oryginalne, numer pierścienia zgodny z katalogiem i zamawiane w ASO.
Katalog http://autopartmaster.com/en/?action=catalog_show&cat=hyundai&t_id=3489&added_=HYUNDAI%20Elantra/Lantra
Numer części 51718-29100
Osłonę przegubu dostałem bez opakowania widnieje na niej numer OK254-22-540
Zastanawiam się czy aby nie jest możliwe, że kilka części zostało wstawionych od innego samochodu?

albert:

--- Cytat: "starygutek" ---Zastanawiam się czy to aby felga nie jest krzywa, bo z przedniego prawego koła schodzi powietrze, nie za szybko jednak spokojnie te 0,1Mpa dziennie, a w innych stoi na tym samym poziomie.
--- Koniec cytatu ---

Miałem podobnie przy lewym przednim kole. Inne były w porządku, a w tym jednym bardzo powoli schodziło powietrze. Musiałem co parę dni dopompowywać. Aż w pewnego dnia powietrze zeszło całkowicie. Okazało się, że tkwiło tam coś ostrego i powietrze powoli sobie uchodziło, aż na jakimś wyboju wypadło i opona do wulkanizatora. Proponuję dokładnie obejrzeć oponę.

esox:
mi sie zdarzyło ze felga w hyundaiu była od srodka pęknieta ale była to 13 z accenta. a co do osłony są 3 rodzaje przegubów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej