Forum > Lantra
[Lantra J2] Kilka problemów z Lantra J-2 Wagon.
Złośnik:
Od lat korzystam z pasków Contitecha i nigdy nie było z nimi problemów.
starygutek:
Pasek ten co mi napisałeś numer Contitech od pompy wspomagania ma rowki wzdłużne
Mitsuboshi który kupiłem później w poprzek i jest dużo grubszy
Złośnik:
Zaraz padnę.
Pisałem Ci tak: Pasek Contitech AVX13x655 wielorowkowy do pompy wspomagania:
Widzisz tu na zdjęciu jakieś rowki wzdłużne ??? Poza tym gdybyś nawet dostał jakiś pasek wieloklinowy to jak go wsadziłeś na pompę wspomagania ??? jaja se robisz ? Jak to zrobiłeś ?
Naprawdę udało Ci się tak zrobić ??? :)
starygutek:
Napisałeś mi:
Pasek pompy wspomagania - zębaty napinany pompą wspomagania:
CONTITECH AVX13X655
Pasek wielorowkowy kompresora klimatyzacji napinany rolką na śrubie pod kompresorem:
CONTITECH 4PK850
Pasek wielorowkowy alternatora napinany alternatorem - śruba regulacyjna na alternatorze:
CONTITECH 4PK875
Takie właśnie paski zamówiłem i takie bodajże otrzymałem jak mi się zdawało.
Ja go nie montowałem tylko mechanik, a przysłali mi inny pasek, właśnie z takimi rowkami jak wskazałem wyżej.
Najwidoczniej walnęli się w firmie, ten kartonik wokół paska miałem taki sam jak na twoim zdjęciu, ale sam pasek nie wyglądał już tak jak ten twój.
Zresztą co się dziwić, ostatnio zamawiałem na allegro łożysko koła przedniego i przysłali ale od Accenta całkowicie niepasujące, dopiero po mojej interwencji wymienili na zgodne z zamówieniem.
Numer aukcji 2307564882
Później kupiłem drugie bo też zaczęło wyć, ale to tak na marginesie.
esox:
Contitech to wg mnie średnia klasa pasków mi sie juz trafiły lipne sztuki... lepszy o duzo jest gates lub dayco przynajmniej takie moje doswiadczenie. a takie pytanie nie wymieniał ktoś ostatnio u ciepie filtra powietrza lub termostatu?
Nawigacja
[#] Następna strona