Forum > Lantra
[Lantra J2] Kilka problemów z Lantra J-2 Wagon.
starygutek:
Napisałem do firmy Fox-rzeszów podając model, datę, pojemność, i VIN, i handlowiec wskazał tylko tą osłonę, nie wspomniał o żadnej innej.
Jeżeli więc istnieją 3 rodzaje przegubów na przodzie to ja niestety nic o tym nie wiem.
Dostałem o jakieś 2cm za małą i jakoś dziwnie wyglądającą od środka.
Bardzo podobna do tej ze zdjęcia poniżej.
A oryginalna była taka jak ta niżej.
BartBartez:
Po.1 osłona z pierwszego zdjęcia to osłona przegubu wewnętrznego - od strony skrzyni.
po 2 proszę powrócić do tematu dyskusji lub poprawić tytuł.
matunio20:
Jeżeli przegub stuka, to już osłona nic nie pomoże. przegub nadaje się do wymiany.
Złośnik:
Bo kolego - trzeba kupować z dwojaką dbałością o szczegóły - jak blacharka ok to stan silnika trzeba dwukrotnie dokładnie przebadać i mechanikę, i na odwrót - jak mechanika ok to blacharkę.
Ja się cieszę że to autko dostałem w spadku po - matce - gdy sama kupiła nowe i powoli z przyjemnością robię go sobie - regularnie jeżdżąc.
Ty wybrałeś bardzo bardzo średnio :( Niestety.
starygutek:
No to właśnie niektórzy mają szczęście, inni umieją wykryć wady, a tacy jak ja dają się robić w konia.
Myślę że trzeba zaprzestać wkładania kasy w to coś, pojeździć zanim nie zdechnie, a jesienią zezłomować, wyrwać 600-800zł dołożyć z 3 tys zł, i kupić coś nowszego.
Od pewnego czasu choruję na Mazdę 323f rok 96-98 za 3-5tys zł, ewentualnie Toyotę, bo Hyundaia na razie mam dość ;)
Nawigacja
[#] Następna strona