Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici
WookieWroc:
Kurde, wg raportu z firmy auto miało być super a się okazuje że coraz więcej zagadek... to z tym olejem może być kosztowne ?
Piotrek79:
No tak to już bywa z używanymi samochodami. Wszystkiego nie sprawdzisz.
Z olejem to może być wszystko.
Pompa olejowa, brudny smok,słabe ciśnienie (panewki), czujnik ciśnienia itp.
Ogólnie sprawy olejowe nigdy nie są tanie.
Ja bym zaczął od wymiany na nowy pożądny olej,filtry itp.i dopiero wtedy patrzył co się dzieje.
Mogą to być takie serwisowe zaniedbania poprzedniego właściciela.
WookieWroc:
Ale powiem Ci Piotrek że przerażony jestem, jeszcze jakbym ja sam sprawdzał a nie firma to jakoś bym to rozumiał że nie znam się, ale firma profesjonalna oceniła auto 8/10 i że godny polecenia...
NAtomiast sam sprzedawca mówił że filtry i oleje do wymiany bo dawno wymieniane no i rozrząd...
volcan:
--- Cytat: "WookieWroc" ---Żeby uporządkować wkleje jeszcze raz pytania na które nikt nie odpowiedział:
1. Mam polifta z przyciskiem 4WD po lewej, sprzedający po spytaniu czy w razie poślizgu do 40km/h napęd na 4 koła automatycznie sam się dołącza to powiedział że nie, że tylko są kontrolki ale nic samo się nie wlącza, trzeba wcisnąć przycisk dopiero wtedy... Coś zwalone jest czy ma rację ?
2. Po ustawieniu klimatyzacji albo samego nawiewu na nogi, po stronie pasażera jest nawiew raz zimny raz ciepły, z innych kratek daje bardzo mocno ciepło tak jak powinno być przy ustawieniu np 30 stopni a tam na nogi po prawej stronie takie coś...
[ Dodano: 2018-12-14, 23:12 ]
3. W tych silnikach 2.0 CRDi są wtryski Boscha? bo to ważne jeśli chodzi o przyszłą regenerację i cenę... byle nie Denso...
--- Koniec cytatu ---
Ad 1. Napęd jest automatyczny - czyli w przypadku uślizgu kół przedniej osi dopinany jest tył. Przycisk 4WD lock po prostu blokuje napęd - od zera do 40 km/h, potem i ak jest odpinany, po ponownym zmniejszeniu prędkości poniżej 40 km/h napęd znowu się zapina. Kontrolka nie pokazuje raczej aktualnego trybu - tj. jeżeli przycisk 4WD Lock nie jest wciśnięty, to czy tył działa, czy nie nie jesteś informowany. Jeżeli wciśniesz - zapala się ikona informująca o wymuszonym zablokowaniu napędów.
Ad 2. Może być przytkana nagrzewnica. Nagrzewnice nie mają jakby jednego obiegu, ale najczęściej rozgałęzienie na kilka "nitek", żeby ze stosunkowo małego wymiennika przyjąć jak najwięcej ciepła. Jeżeli jeden z układów jest przytkany, to cała reszta będzie ładnie grzała, część natomiast już nie będzie. SM nie ma podziału na strefy, więc raczej wątpię, żeby problem był w mechanice nawiewów.
Ad 3. Powinny być wtryskiwacze Boscha.
robaszek127:
Używki to loteria ale dużo większe ryzyko to właśnie diesel. Nie wiadomo na czym jeździł i jak tak właściciel go traktował. A do hyundaia szczególnie są droższe części to wszelkie remonty będą kosztowne.
Teraz zostaje tylko jeździć i patrzeć czy to może wina czujnika ciśnienia czy też siadają panewki lub od syfu smok jest zapchany.
Nawigacja
[#] Następna strona