Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici

<< < (51/51)

WookieWroc:
[Santa Fe SM] Panowie, przecieka tylna boczna szyba w bagażniku, ktoś już to robił? drogo będzie?

WookieWroc:
Witam, Panowie dzisiaj było trochę ślisko i na parkingu odpaliłem 4wd, normalnie ruszyłem ale czułem że coś auto takie ospałe, dojechałem do zakrętu i przyhamowałem i auto zaczęło lekko wibrować tak jakby miało zgasnąć no ale mam automat więc nie zgasło. Lekko sie przestraszyłem i wyłączyłem 4wd no i już było wszystko normalnie. Przyznam że wcześniej nie odpalałem 4wd Lock bo nie było potrzeby... takie zachowanie auta to normalka ?

Zibi.S68:
jak Ci przecieka boczna szyba w bagażniku kup klej do wklejania szyb następnie przygotuj sobie pistolet do silikonu. Jak już będziesz miał główne atrybuty zabierz się do rozbierania tapicerki łatwo nie będzie bo jest trochę roboty i pasowałoby by robić to w ciepłym pomieszczeniu jak samochód jest nagrzany a zwłaszcza plastiki. Musisz rozbebeszyć podłogę cofnąć oparcie zdjąć uszczelkę tylnych drzwi i zająć się rozbieraniem bocznej tapicerki życzę powodzenia bo ja już to robiłem ale w okresie letnim. Przestrzegam przed uszczelnianiem szyby bez demontażu tapicerki wszystko usmarujesz.

WookieWroc:
to już dawno zrobiłem, teraz ważniejsze dla mnie ta sprawa z napędem

WookieWroc:
Witam, dzisiaj mialem akcje ze odpalalem auto na hamulcu tak jak to sie robi w automacie, puscilem reczny no i auto jechalo mimo ze mialem hamulec wcisniety, dopiero na recznym sie zatrzymal.

Patrzylem plyn hamulcowy i mialem lekko powyzej minimum, może to być od tego?
Pedał w podłogę nie wpadł.

Wiem że u mnie klocki się kończą ale trochę jeszcze da radę jeździć...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej