Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici
WookieWroc:
Witam, jako że od wczoraj jestem posiadaczem tegoż auta będę tutaj w tym temacie pytał o różne rzeczy dla jednych oczywiste dla innych nie, mam nadzieje że przyszłym nowym użytkownikom się to też przyda.
1. Mam polifta z przyciskiem 4WD po lewej, sprzedający po spytaniu czy w razie poślizgu do 40km/h napęd na 4 koła automatycznie sam się dołącza to powiedział że nie, że tylko są kontrolki ale nic samo się nie wlącza, trzeba wcisnąć przycisk dopiero wtedy... Coś zwalone jest czy ma rację ?
2. Po ustawieniu klimatyzacji albo samego nawiewu na nogi, po stronie pasażera jest nawiew raz zimny raz ciepły, z innych kratek daje bardzo mocno ciepło tak jak powinno być przy ustawieniu np 30 stopni a tam na nogi po prawej stronie takie coś...
3. Szyba pasażera otwiera się jedynie przy wciśnięciu przycisku u kierowcy, ten przycisk u pasażera nie działa, jakaś przypadłość w tych santa fe bo już drugi raz takie coś widzę ?
Arni71:
Pytanie nr 3 - nie masz przypadkiem włączonej blokady sterowania szybami - jest tam taki dodatkowy przycisk "lock" w drzwiach kierowcy.
Jeśli jest aktywny, sterowanie szybami jest możliwe tylko z drzwi kierowcy.
WookieWroc:
Nie no jestem laikiem jeśli chodzi o to auto ale aż tak to nie ;]
jeszcze dopisek do punktu 1.
Dzisiaj próbowałem jazdy po wciśnięciu przycisku 4WD, kontrolka się zapala i jak koła stracą przyczepność to "lekko buksują".
Piotrek79:
W Tucsonie mam tak,że jak koła przednie zaczynają tracić przyczepność to wtedy dołącza się tył (sprawdzone na śliskim obserwator stal z boku samochodu)
Jak włączę przycisk 4wg lock to od razu idzie z 4 "butów".
Jak przycisk jest włączony to po wyżej 40km/h 4x4 samo się odłącza zwolnisz do 40 to się załącza.
WookieWroc:
U mnie też było tak że na światłach na asfalcie wcisnałem przycisk i jechałem tak nawet powyżej 40 i kontrolka się nie wyłączyła
4. W obecnej pogodzie obroty mam na biegu jałowym po rozgrzaniu około 800-900, normalka w dieslu ? w benzynie bym miał gdzieś 600-700 a tutaj to nie wiem...
5. Wycieraczki jakiej firmy polecacie i czy płaskie czy zwykłe? pytanie niby proste ale np w poprzednim aucie idealnie pasowały tylko hybrydowe, wszystkie inne nie dociskały mimo że ramie było wyregulowane
Nawigacja
[#] Następna strona