Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Spalanie santka

<< < (3/7) > >>

Taxidriver:
Kurcze wychodzi mi że mój chleje jak Ja do oporu ile się wleje.... Zacznę od testu przelewowego, dajecie mi do myślenia ale na razie podchodzę lekko. To było pierwsze tankowanie może nie dolałem. Mniej mi paliła omega 2.5 tdi (bmw motor 200 KM. ) taki wynik 9-12 jest do przyjęcia ale 14.4 trochę boli..jakieś sugestie co do diagnostyki gdzie szukać ? egr, dpf, filtry, koła nie wspomniałem 225/60/17 na lato jeszcze gorzej 18 cali i jeszcze szerzej.... ale takie były nówka buty szkoda wywalać i szukać mniejszych.

Andrzej57:
Zimówki mój "Santek" ma takie: Nexen WINGUARD SUV 235/65 R17 108 H XL i spalanie, które podałem jest na tych kołach. Auto bez filtra cząstek.

Taxidriver:
no mój jeszcze ma i to też może być problem. Powiedz czy wywalając filtr trzeba w kompie grzebać bo tego też jeszcze nie zgłębiałem ewentualnie koszty, to co znalazłem na forum jest jeszcze z lat 2011-14 a więc stare może coś się zmieniło głównie ceny....

Andrzej57:
Oryginalnie jest bez DPF-a ;)

Taxidriver:
Niestety Ja mam tak to wygląda pod autkiem ale z drugiej strony instrukcja pisze i na forum że powinna się odezwać kontrolka wypalania Dpf co jakieś 700 km tyle już zrobiłem i nic.;) czekam jeszcze

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej